Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glasine kruže

Zbog čega su se Stojković i Kačavenda ozlijedili? "To je velika glupost, a čim sam vidio Modrićeve noge…"

Direktor Lokomotive Božidar Šikić za gol.hr prokomentirao je glasine da su se Lukas Kačavenda i Luka Stojković ozlijedili zbog načina treniranja u Lokomotivi.

Luka Stojković i Lukas Kačavenda još uvijek se oporavljaju od teških ozljeda križnih ligamenata koljena.

Zli jezici tvrde da su se Dinamova mlada pojačanja pristigla iz Lokomotive ozlijedila zbog načina treniranja u Lokosima. Što na to kaže alfa i omega Lokomotive Božidar Šikić?

"Ma, to su gluposti… To su takve gluposti, nema nikakve veze. Pa, jedno vrijeme su se takve gluposti pričale i za Real… A recite zašto su se ozlijedili mnogi igrači? Pa, nije to samo u Lokomotivi."

Lukas Kačavenda i Luka Stojković Lukas Kačavenda i Luka Stojković (Foto: Screenshot/Instagram)

Zašto se, recimo, ozlijedio Marko Pjaca?

"Pa, da. Zašto se Pjaca ozlijedio? Zašto se ozlijedio Courtois? Primjera koliko hoćete. To je tako bezveze. Ma, to su samo zli jezici, ništa drugo. Netko to želi omalovažiti, proširi priču da Čabraja previše trenira."

S druge strane, kažu da hrvatski igrači iz HNL-a nisu spremni za 90 minuta u odnosu na Europu. Pa, kako će biti spremni ako ne treniraju dovoljno!?

Lukas Kačavenda Lukas Kačavenda (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

"Pa, da. Onda moji igrači otiđu u Njemačku i vele: 'Joj, pa ovo kad nas je limunada kako se trenira u Njemačkoj.' To su bezveze priče, što drugo da kažem."

Čini se da je genetika ipak odlučujući faktor.

"Genetika čini svoje. Luka Modrić je genetski top. Te noge kada sam prvi put vidio…"

Luka Stojković Luka Stojković (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Rekli ste i da ste po ocu odmah shvatili da ima sjajne fizičke predispozicije za nogomet…

"Da, da, kada sam vidio očeve noge, sve mi je bilo jasno. To je genetika. Ne može se protiv nje. Modrić da nije stalno bio zdrav, on ne bi dostigao tu klasu. Luka je bio vrlo malo ozlijeđen tijekom cijele karijere. Uvijek je genetika najvažnija. E, sad, ima i slučajnosti. Jednostavno, dogodi se. Grub start, udarac u koljeno… Danas je igra brža, igra se sve pliće, stalno si u duelu, stalno si u kontaktu… I događa se svašta", prokomentirao je Šikić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider