Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
revijalna utakmica

Kakav peh za Aguera: Istrčao na travnjak nakon dugo vremena i onda doživio ovo

Najuspješniji južnoamerički nogometni klub argentinski Independiente obilježio je 120. godina postojanja.

Sergio Aguero (Foto: Afp)

Najuspješniji južnoamerički nogometni klub argentinski Independiente obilježio je 120. godina postojanja multidisciplinarnim događajem pod motom "Ponos i tradicija" tijekom kojeg je odrigrana i revijalna utakmica klupskih legendi.

Independiente je argentinski nogometni klub iz grada Avellanede, koji je dijelom aglomeracije Buenos Airesa, a do sada je osvojio rekordnih sedam naslova pobjendika "Copa Libertadores", inačice europske Lige prvaka.

Nogomet, zabava, umjetnost, emocije i brojna iznenađenja bili su dio nezaboravnog dana za sve navijače "El Roja".

Šibenik - Cibalia Sjajna utrka za plasman u HNL: Šibenik slavljem nad Cibalijom nastavio potjeru za liderom! divider

Odigrana je prijateljska utakmica između ekipa sastavljenih od domaćih i stranih igrača, a jedna od glavnih zvijezda bio je Sergio “Kun” Aguero koji je upravo u Independienteu napravio svoje prve nogomete korake koji su ga klasnije lansirali u jednog od najboljih napadača na svijetu.

Nesretni Aguero ozlijedio se u revijalnoj utakmici

Aguero je tri godine nosio dres Independientea, a kasnije je igrao za Atletico Madrid, Manchester City i Barcelonu. U prosincu prošle godine je okončao karijeru zbog problema sa srcem.

Nažalost, Aguero je proveo samo 11 minuta na terenu, nakon što je pri jednom padu ozlijedio ključnu kost.

"Kad sam otišao, to je bio drugi stadion. Svaki put kad bi me klub zvao, uvijek sam bio tu," kazao je, a što se tiče mogućeg povratka profesionalnom nogometu u budućnosti, dodao je: "Prije dva dana napravio sam još jedan pregled i sve je prošlo vrlo dobro. Sada imam turnir u Madridu, pa u Meksiku i Sjedinjenim Državama. Vidjet ću u kakvoj sam formi, ne mogu potvrditi hoću li moći ponovno igrati," dodao je 35-godišnji napadač za TNS Sports.

Andres Iniesta Japanske vlasti okomile se na Iniestu: Bivši veznjak Barcelone duguje milijune državi divider

Aguero je sa 260 golova najbolji strijelac u povijesti Manchester Cityja, a sa 184 golova i najbolji je ligaški strijelac "Građana". Za Argentinu je odigrao 101 utakmicu i postigao 41 gol.

Najveći pljesak tribina dobio je Ricardo Bochini koji je cijelu karijeri igrao za Independiente upisavši rekordnih 638 nastupa, te osvojivši čak 13 naslova pri čemu četiri naslova pobjednika Copa Libertadores.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider