Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
sjajni u napadu

''Nova'' Hrvatska bez Duvnjaka pobijedila agresivne Tunižane

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Tunis rezultatom 35:30.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svojoj prvoj utakmici HEP Croatia Cupa u Umagu hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Tunis 35:30. Naši rukometaši upisali su u prvoj pripremnoj utakmici pobjedu protiv reprezentacije protiv koje nikad u povijesti nisu izgubili.

Vodila je Hrvatska u nekoliko navrata i po osam pgodaka razlike, ali Tunižani su uspjeli na kraju smanjiti na pet razlike prvenstveno zbog brojnih rotacija u momčadi Željka Babića.

Manuel Štrlek bio je najefikasniji igrač u redovima naše reprezentacije sa sedam pogodaka, dok su Zlatko Horvat i Stipe Mandalinić zabili po četiri baš kao i debitant u reprezentaciji Lovro Jotić.

Znamo da su utakmice s Tunisom uvijek teške zbog agresivne obrane ove afričke reprezentacije što su ovaj put dobro osjetili Stipe Mandalinić i Luka Cindrić koji su u prvom dijelu zbog udarca morali napustiti igru.

Izbornik Željko Babić u ovoj utakmici odmarao je našeg najboljeg igrača Domagoja Duvnjaka koji je ove sezone za Kiel odigrao gotovo sve utakmice u prvenstvu i Ligi prvaka. Duvnjak ima problema s koljenom i izbornik nije htio riskirati.

Hrvatska reprezentacija u Umagu se nalazi na točno polovici druge faze priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo koje za njih počinje u petak utakmicom protiv Saudijske Arabije (20:45).

U ponedjeljak će Hrvatska od 18 sati odigrati svoju drugu utakmicu HEP Croatia Cupa. Protivnik je Crna Gora koja je u subotu odigrala neriješeno 31:31 s Tunisom.

Nema mnogih poznatih igrača

Nakon ove dvije utakmice izbornik Babić morat će skratiti popis na kojem se trenutno nalazi 21 igrač. Na njemu nema nekih poznatih reprezentativaca poput Ivana Čupića, Marka Kopljara, Igora Karačića, Ivana Sliškovića i Marina Marića koji je ozlijeđen.

Spomenimo i kako je Francuska dva puta u tri dana pobijedila Sloveniju Veselina Vujovića. Domaćin SP-a i branitelj naslova u dobroj je formi, baš kao i Španjolska koja je upisala sve tri pobjede kao domaćin na pripremnom turniru u Irunu.

HRVATSKA – TUNIS 35:30 (20:14)

Hrvatska: Ivić, Pešić; Mihić, Stepančić, Gojun, Matulić, Kontrec, Š. Ivić, Božić Pavletić, Mandalinić, Štrlek, Musa, Jotić, Mamić, Šebetić. Cindrić, Obranović, Kozina

Što može Hrvatska na rukometnom SP-u u Francuskoj?

Ukupno glasova:

Popis reprezentativaca s kojeg će neki otpasti za Francusku:

Filip Ivić – HC Vive Tauron Kielce
Ivan Stevanović – RK PPD Zagreb
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Jerko Matulić – HC Nantes
Josip Božić-Pavletić – RK NEXE
Manuel Štrlek – HC Vive Tauron Kielce
Lovro Mihić – HC Wisla Plock
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Marko Mamić – HC Dunqerke
Stipe Mandalinić – RK PPD Zagreb
Sandro Obranović – HC MOL Pick Szeged
Lovro Jotić – RK PPD Zagreb
Luka Cindrić – HC Vardar
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
Luka Šebetić – RK PPD Zagreb
Šime Ivić – HC Wisla Plock
Željko Musa – HC Magdeburg
Krešimir Kozina – HC Füsche Berlin
Jakov Gojun – HC Füsche Berlin
Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider