Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kreće rukometno sp

Španjolci na Svjetsko prvenstvo stižu u formi, Poljska u problemima

Uoči Svjetskog prvenstva u Francuskoj diljem Europe se igraju prijateljske utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska rukometna reprezentacija u Francusku stiže spremna. Razočarani zbog propuštanja Olimpijskih igara u Riju, Španjolci su nabrijani pred Svjetsko rukometno prvenstvo koje se od 11. do 29. siječnja održava u njihovom susjedstvu.

Svjetski prvaci od prije četiri godine upisali su sve tri pobjede na turniru kojeg su organizirali ovog vikenda. U petak su u Irunu svladali Poljsku s čak deset razlike (30:20), u subotu Argentinu s čak 13 razlike (38:25), a dan kasnije s pet razlike su bili bolji od finalista prošlog SP-a Katara (32:27).

Na SP-u u Francuskoj Španjolska se nalazi u skupini B zajedno sa Slovenijom, Islandom, Makedonijom, Tunisom i Angolom. Prvenstvo otvaraju u četvrtak 12. siječnja u derbiju s Islandom.

Na istom smo turniru vidjeli da su u problemima Poljaci. Nakon što su ih pregazili domaćini Španjolci, u subotu su izgubili od Katra (26:25), a u nedjelju su odigrali neriješeno 26:26 s Argentinom.

Što može Hrvatska na rukometnom SP-u u Francuskoj?

Ukupno glasova:

Reprezentacija koja je izbacila Hrvatsku u četvrtfinalu Olimpijskih igara ostala je u međuvremenu bez legendi Szmala, Lijewskog i Bieleckog. Talant Dujšebajev odlučio je pomladiti momčad, ali zbog ozljeda neće moći računati i na sjajnog pivota Kamila Syprzaka i vratara Piotra Wyszomirskog.

Poljska se nalazi u skupini A s domaćinom Francuskom, Rusijomk, Norveškom, Brazilom i Japanom. U četvrtak otvaraju SP s odličnom ekipom Norveške i vidjet ćemo odmah što može ova Poljska.

Francuska brani naslov svjetskih prvaka kojeg su osvojili prije dvije godine u Kataru. To je jedini naslov koji im je ostao u vlasništvu nakon što su prošle godine Njemačka i Danska uzeli naslove europskog odnosno olimpijskog pobjednika.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider