Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl na Hanžeku

Sandra Perković ipak nastupila: U Zagrebu prvi poraz u sezoni!

Sandra Perković, najbolja hrvatska atletičarka, osvojila je drugo mjesto u bacanju diska (65.79) na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu...

Sandra Perković, olimpijska i svjetska pobjednica u bacanju diska, nije uspjela slaviti i pred svojom, zagrebačkom publikom ovog utorka, kada je na rasporedu bio atletski miting, Hanžekovićev memorijal. Hrvatska atletičarka napustila je bacalište u suzama dirnuta podrškom publike.

Očigledno je ozljeda trbušnog zida bila veliki problem, pa je tako tri puta Perković imala neispravan hitac, a drugo je mjesto osvojila s daljinom od 65.63 metra. Pobijedila je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 66.29 metra, dok je treće mjesto zauzela Njemica Nadine Müller (62.55 metra).

Hrvatska visašica Ana Šimić je, pak, miting okončala kao trećeplasirana s preskočenih 195 centimetara. Istu su visinu ostvarile i Ruskinja Irina Gordejeva, te Šveđanka Emma Green Tregaro, ali su do te visine imale manji broj pokušaja.

Na 100 metara je slavio Amerikanac Mike Rodgers s vremenom ispod deset sekundi (9.97), dok je njegov poznatiji sunardonjak Justin Gatlin završio treći (10.01).

Posve je neizvjesna i uzbudljiva bila memorijalna utrka na 110 metara s preponama. Slavio je Amerikanac David Oliver s vremenom 13.25. Drugi je bio sunarodnjak mu Ryan Wilson (13.26), a treći Kubanac Dayron Robles (13.30). 

Hanžekovićev memorijal, rezultati:

Disk: 1. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 66.29m, 2. Sandra Perković (Hrv) 65.63m, 3. Nadine Müller (Njem) 62.55m...

Vis: 1. Irina Gordejeva (Rus) 195cm, 2. Emma Green Tregaro (Šve) 195cm, 3. Ana Šimić (Hrv) 195cm...

Tijek mitinga:

Amerikanac Mike Rodgers pobijedio je u utrci na stotinu metara s rezultatom 9.97 sekundi. Drugi je Jamajčanin Baily-Cole (9.99), a treći Justin Gatlin (10.01).

Sandra Perković osvojila je drugo mjesto u bacanju diska. Prva je Lewis-Smallwood s hicem od 66.29 metara.

Amerikanac David Oliver slavio je na 110 s preponama s rezultatom 13.25 sekundi. U utrci na sto metara s preponama za žene slavila je Amerikanka Harper-Nelson s rezultatom 12.63 sekundi.

Ana Šimić zauzela je treće mjesto s preskočenih 195 cm. 

Nakon odličnog prvog hica, Sandra Perković dvaput je prestupila.

Sandra Perković u prvoj je seriji bacila disk odličnih 65.63 metara, što je tek nešto manje od njezina rekorda mitinga koji iznosi 65.79.

Ana Šimić u prvom je pokušaju preskočila 191 centimetar u skoku u vis.

Kenijac Caleb Ndiku srušio je rekord mitinga u utrci na 3000 metara s rezultatom 7:35.06.

Finac Tero Pitkämäki ostvario je rekord mitinga u bacanju koplja s rezultatom 86.36 metara. Drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak Ruskanen s 85.64 metara.

Ukrajina Olha Saladuha pobijedila je u troskoku s preskočenih 14.44 metara.

Britanac Martin Rooney slavio je na 400 metara s rezultatom 45.30 sekundi. Drugi je bio Čeh Pavel Maslak (45.42), a treći Jamajčanin Edin Stelee (45.49).

Pobjednik u skoku s motkom je Brazilac Augusto Dutra koji je s preskočenih 5.75 metara oborio rekord mitinga.

Ivan Horvat, velika nada hrvatske atletike, završio je natjecanje u skoku s motkom preskočivši samo 5.20 metara.

Olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković nominirana je za najbolju europsku atletičarku u 2013. godini.

>> Sandra nastupa na 'Hanžeku' unatoč boli u leđima: 'Samo zbog navijača'

Europska atletska federacija (EAA) u utorak je objavila kandidate u muškoj i ženskoj kategoriji, a glasovanje će na Facebooku početi u subotu, 7. rujna. Perković je nominaciju za najbolju atletičarku Starog kontinenta zaslužila nakon još jedne velike sezone u kojoj nije ubilježila nijedan poraz. Pritom je lanjskim naslovima olimpijske i europske prvakinje dodala i onaj svjetski, osvojen prošli mjesec na stadionu Lužniki u Moskvi. Dakako, ne treba zaboraviti ni da je obranila naslov pobjednice Dijamantne lige.

Konkurentice u utrci za najbolju europsku atletičarku su joj Abeba Aregawi (1500m), Zuzana Hejnova (400m prepone), Jelena Isinbajeva (motka), Jelena Lašmanova (20km hodanje), Hana Melničenko (sedmoboj), Christina Obergföll (koplje), Christine Ohuruogu (400m), Marija Savinova (800m), Christina Schwantz (kugla), Svjetlana Školina (vis) i Valeria Straneo (maraton).

Za atletičara godine su nominirani Bohdan Bondarenko (vis), Pawel Fajdek (kladivo), Mo Farah (duge pruge), Robert Harting (disk), Robert Heffernan (50km hodanje), Raphael Holzdeppe (motka), Renaud Lavillenie (motka), Mahiedine Mekhissi-Benabbad (3000m zapreke), Aleksandr Menkov (dalj), David Storl (kugla), Teddy Tamgho (troskok) i Vitezslav Vesely (koplje).

Najbolja hrvatska sportašica, aktualna olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković najavila je kako će u utorak nastupiti na 63. izdanju Memorijala Borisa Hanžekovića usprkos bolovima u leđima "samo zbog hrvatske publike". Na portalu GOL.hr pratite tekstualni prijenos natjecanja u bacanju diska za žene od 20 sati . (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider