Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Danci ne misle tako

Pogledajte što je Goluža rekao za Dnevnik Nove TV o sucima i utakmici za broncu

Četvrto veliko natjecanje zaredom Hrvatska rukometna reprezentacija gubi u polufinalu i umjesto utakmice za zlato ostaje joj pokušaj utjehe u bronci…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliko je bilo razočaranje nakon poraza, Goluža se obrušio i na suđenje i na organizaciju prvenstva. Danas ipak nešto smirenije analizira propušteno.

Danci zgroženi izjavama Goluže: 'Mora da životinje u Hrvatskoj jako dobro žive'

Čupić: Nikada nisam igrao lošije; Goluža: Sve smo poduzeli za finale

Goluža pukao na press konferenciji: Napao i Dance i suce!

Bili su to ključni trenuci polufinala. Hrvatska je kod vodstva od 15:13 imala dva igrača više, no umjesto da se odlijepimo na četiri, pet pogodaka prednosti dansku smo mrežu ostavili netaknutom i u nju se na kraju sami upecali.

''Za tako jednu utakmicu previše smo izglednih prilika promašili i jednostavno, mišljenja sam, da smo te neke situacije riješili mislim da bi sve bilo drugačije", izjavio je Goluža.

Izbornik je na konferenciji za medije nakon utakmice oštro napao suce i domaćine Europskog prvenstva. Goluža je rekao da su njegovi igrači do dolaska u Herning živjeli kao životinje. Danski izbornik to je čak nazvao ''najgorom presicom kojoj je u životu prisustvovao".

''Ja vjerujem da je, zato što nije mogao uživati u svojoj pobjedi...'', rekao je hrvatski izbornik te nastavio:

''Rekao sam neke stvari koje su me zasmetale. Ako su na jednoj strani sudili probijanje mom igraču, zašto nisu na drugoj strani i ništa više. To je bilo kristalno jasno, a to kako je tko prenio to neka ide na njegovu dušu."

Danska pobjeda i ulazak u veliko finale slavili su se u barovima diljem Herninga. Stanovnicima gradića koji živi za konačni trijumf Hansena i društva nije najbolje sjelo hrvatsko nezadovoljstvo suđenjem.

''To nije napravilo razliku između pobjednika i poraženog. Mogu razumjeti razočaranje ekipe koja izgubi, ali suci nisu odlučili utakmicu", izjavio je danski navijač.

''Mislim da su griješili na obje strane, tako da nije problem", mišljenja je Danac.

Golužinoj Hrvatskoj Herning je bio najveća prilika za toliko iščekivano finale. Iscurila nam je utakmica koju smo imali u svojim rukama, no žaliti za propuštenim moglo se samo sinoć. Jer, pred Hrvatskom je nova velika utakmica, borba za medalju koja bi nam ovaj grad ostavila u lijepoj uspomeni.

U četvrtom uzastopnom okršaju za broncu u nedjeljno nas poslijepodne čekaju Španjolci.

''Sve ćemo napraviti da mobiliziramo ekipu, da odigramo najbolje što možemo i da donesemo ponovno tu brončanu medalju, ali bit će to zlatnog sjaja", zaključio je Goluža.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider