Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šansa teoretska, ali...

Makedonci iznenadili Norvežane: Hrvatska još može u polufinale!

Nepredvidivi Norvežani izgubili su bod koji bi ih mogao stajati mjesta u polufinalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu drugog kruga (skupina 1) Europskog prvenstva rukometaša Makedonija i Norveška remizirale su 31:31 (17:13). Rezultat je to kojim je Norvežani zasjeli na vrh skupine uoči raspleta koji će se odigrati u srijedu.

Hrvatska reprezentacija ostala je u igri za polufinale, ali sada je jasno da će jedini scenarij prema kojem će se Kauboji plasirati među četiri najbolje reprezentacije biti onaj gdje će Norveška u posljednjem kolu pobijediti Francusku, a Hrvatska Poljsku s najmanje 11 razlike i tako u krugu reprezentacija koje bi imale po šest bodova (Hrvatska, Francuska, Poljska) biti najbolja.

Podsjećamo, Poljska je pobijedila Francusku sa šest razlike (31:25), Francuska Hrvatsku s osam (32:24) i šansa za prolaz Hrvatske, makar minimalna, postoji i prije posljednjeg kola.

Norveška je bila favorit u ovom dvoboju, ali na kraju može biti sretna i s jednim osvojenim bodom jer Makedonci nisu uspjeli realizirati posljednji napad na utakmici. Imali su 29 sekundi do kraja nakon što je time-out pozvao njihov izbornik Ivica Obrvan, ali sekundu prije kraja Norvežani su blokirali šut Kirila Lazarova.

Norveški golmani bez recepta za Lazarova

Lazarov je, za razliku od dvoboja protiv hrvatske reprezentacije, protiv Norveške bio u odličnom izdanju. Zabio je 11 golova iz 14 pokušaja, međutim od posljednja tri šuta na utakmici pogodio je samo jedan.

Do poluvremena je Makedonija stigla do četiri gola prednosti (17:13) da bi u nastavku ipak pao postotak njihova šuta, Norvežani dodali gas i došlo se do podjele bodove.

Uz već spomenutog Lazarova, najbolji u redovima Makedonaca bio je vratar Borko Ristovski s 11 obrana. Norveški vratari imali su zajedno svega šest obrana, a među strijelcima je prednjačio Kristian Bjornsen sa šest golova.

Poljaci rutinski protiv Bjelorusa

U drugoj utakmici koja se igrala u utorak Poljska je pobijedila Bjelorusiju 32:27 (19:13). Nošeni podrškom svojih navijača Poljaci su od početka počeli graditi prednost koja je u jednom trenutku iznosila i sedam golova. U nastavku su bez problema priveli utakmicu kraju i uknjižili dva boda kojima su se poravnali s Francuskom i Hrvatskom na ljestvici.

Poljska je utakmicu dobila na krilima trojice Michala - Jurecki je zabio devet, Szyba šest, a Daszek pet golova. Njihovi vratari kombinirano su upisali 15 obrana (Szmal 11, Wyszomirski četiri), tri više od bjeloruskih (Saldacenka devet, Kišov tri). Najefikasniji kod Bjelorusije bio je Sergej Šilović sa šest pogodak.

U posljednjem kolu u srijedu, 27. siječnja sastaju se Makedonija i Bjelorusija (16:00), Francuska i Norveška (18:15) te Poljska i Hrvatska (20:30).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider