Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurili detalji

Znači li ovo da se Ozil vraća u Real?

Otkriveni su detalji transfernog ugovora Mesuta Ozila prilikom njegova prelaska iz Real Madrida u Arsenal...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ekipa koja stoji iza web portala „Football Leaks“ opet je izašla sa zanimljivim dokumentom. I opet je u prvom planu Real Madrid. Nakon što su „raskrinkali“ transfer Garetha Balea, sada su se „okomili“ na Arsenal i Mesuta Ozila.

Objavili su za koliko je točno Real prodao Ozila Arsenalu i pod kakvim uvjetima, što je prilično zanimljivo u svjetlu spekulacija engleskih i španjolskih medija da Florentino Perez želi Ozila vratiti na Santiago Bernabeu.

Dokument otkriva da je Real prodao njemačkog reprezentativca Arsenalu za 50 milijuna eura. Dinamika otplate je bila sljedeća: Arsenal je uplatio Realu 24 milijuna eura na dan potpisa ugovora (2. rujna 2013.), 15 milijuna godinu dana kasnije, a preostalih pet milijuna još godinu kasnije. U ugovoru stoji da će Arsenal od 1. srpnja 2014. uplaćivati Realu milijun eura za svaki plasman u Ligu prvaka sve do 2020.

Najzanimljivija je sljedeća stavka ugovora: Ako Arsenal, primjerice, odluči prodati Ozila u Španjolsku, Real ima pravo prvokupa, odnosno 48 sati za odluku. Ako pak Arsenal proda Ozila za više od 50 milijuna eura nekom od španjolskih klubova, morat će Realu isplatiti 33 posto od ostvarenog profita.

U međuvremenu su portugalske vlasti pokrenule istragu protiv „Football Leaksa“, čije je sjedište u Portugalu, zbog navodnog ucjenjivanja ugledne agencije Doyen Sports koja se bavi posredovanjem u transferima nogometaša, a u svezi problematičnih poslova s nizozemskim Twenteom, koji je zbog toga od strane Nizozemskog nogometnog saveza kažnjen s tri godine zabrane izlaska u europske kupove.

Mirror piše kako su ljudi koji stoje iza „Football Leaksa“ optuženi da su tražili milijun eura od spomenute agencije kako ne bi pustili neke dokumente u javnost. Iz „Football Leaksa“ uzvraćaju da to nije istina i da je njihov jedini cilj borba za veću transparentnost u svijetu nogometu te da moćna agencija vrši pritisak na portugalske vlasti da zatvore portal kako bi zataškala aferu.

Agencija Doyen Sports posredovala je prilikom transfera mnogih igrača, a među njima i u višemilijunskim transferima Marcosa Roja i Eliaquima Mangalaa u Manchester United i Manchester City.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider