Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez milosti

Afera koja podsjeća na Dinamo: Brutalna kazna za bivšeg prvaka Nizozemske

KNVB nije imao milosti prema bivšem prvaku Nizozemske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski nogometni savez (KNVB) zabranio je Twenteu nastup u europskim kupovima na tri sezone, te ga kaznio sa 45,250 eura zbog lažiranja dokumentacije potrebne za izdavanje licenci za nastup u euro kupovima, te zbog činjenice da je bivši predsjednik s menadžerskom agencijom oštetio klub prilikom transfera igrača.

KNVB je kaznio Twente izbacivanjem iz Europe, a ukoliko do konca ove sezone ne ukloni sve nepravilnosti ostat će i bez licence za natjecanje u prva dva razreda nizozemskog nogometa.

Istražitelji su otkrili kako je bivši predsjednik kluba Aldo van der Laan s jednom menadžerskom agencijom oštetio klub prilikom transfera igrača. Van der Laan je navodno pristao da agencija klubu plati pet milijuna eura za 10 do 50 posto prava na transfere sedmorice igrača. Među njima su: Luc Castaignos, Quincy Promes, Bilal Ould-Chikh, Youness Mokhtar, Dušan Tadić, Shadrach Eghan i Kyle Ebecilio.

Nakon što je cijela afera završila u javnosti predsjednik kluba je podnio ostavku, a vodstvo KNVB-a pokrenulo istragu. Osim štetnog ugovora za klub otkrivene su i brojne nepravilnosti u dokumentaciji za izdavanje licenci. Novo vodstvo kluba sada mora ukloniti sve nedostatke i nepravilnosti, te otkriti sve krivce u ovoj aferi.

"Istragom je utvrđeno kako je Twente na osnovu lažne dokumentacije dobio licencu za nastup u Europskoj ligi u sezoni 2014/15. Dobili su dozvolu za nastup na osnovu nepotpunih i netočnih informacija," poručili su iz KNVB-a.

Klub iz Enschedea kroz svoju povijest jednom je bio prvak Nizozemske, 2010. godine, a tri puta je pobijedio u nizozemskom Kupu. Danas zauzima 16. mjesto prvenstvene ljestvice s velikim šansama da se do zadnjeg kola grčevito bori za ostanak u Eredivisie. Ukoliko ga KNVB ne izbaci prije toga.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider