Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije stao urlati

Zidaneu prekipjelo: Traži pravi pristup, a od igrača dobiva 'nož u leđa'

Zinedine Zidane izgubio živce s razmaženim zvijezdama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Takozvani 'efekt Zinedinea Zidanea' na momčad Real Madrida je definitivno završen. Momčad, odnosno pojedini igrači, jednostavno ne reagiraju na njega. Tako piše većina španjolskih medija, pogotovo madridskih, koji tvrde da je francuski nogometni stručnjak blizu napuštanja prve momčadi Reala.

"Zidane je stadion na Gran Canariji napustio izrazito ljutit. Ni pogodak Casemira za pobjedu nije mu stavio osmijeh na lice. Na konferenciji za novinare je ozbiljno ispalio: 's ovakvom igrom nećemo nigdje stići'", piše madridski AS.

Podsjetimo, Real je prošle nedjelje teškom mukom slavio protiv 15-plasirane momčadi Primere Las Palmasa (2:1), a koliko je grozno odigrala Zidaneova momčad govori i statistika.

Real je imao svega 85 posto uspješnih dodavanja, a jedno netočno u 87. minuti dovelo je do izjednačenja. Las Palmas je čak imao više točnih dodavanja od 'kraljeva' (534-504), više posjeda lopte u svojim nogama (52-48) i čak više udaraca prema suparničkom golu (16-12). Tako lošu statistiku Real nije imao od utakmice protiv Barcelone u Madridu kada je konačni rezultat glasio ponižavajućih 0:4.

Zidane tijekom cijele utakmice, kako je vidljivo na snimci, nije prestao vikati na svoje igrače. Jedan mu se posebno zamjerio. Riječ je o Iscu kojeg je Zidane često prozivao, a kada mu je prekipjelo zamijenio ga je Kovačićem. Isco je sjeo na klupu za rezervne igrače i poput razmaženog derišta počeo nabacivati jaknu, štitnike za potkoljenicu...

Osim Isca Zidane je navodno vrlo razočaran pristupom Jamesa Rodrigueza, nezadovoljstvom zbog male minutažea Jesea, a vjerojatno mu ni neki potezi, gestikulacije i zalaganje Cristiana Ronaldo ne sjedaju najbolje.  Podsjetimo, nedavno je najbolji igrač Reala otvoreno rekao da je momčad trenutno tu gdje je zbog drugih igrača koji nisu na njegovoj razini.

Otkako je Zidane sjeo na klupu Real kvalitetno igra samo pred svojim navijačima, dok u gostima u pravilu uvijek 'pati'. Protiv Betisa je bilo 1:1, Granada je jedva pala s 2:1, Malaga je iščupala bod (1:1), dok su Levante (3:1) i Las Palmas (2:1) pokleknuli u samoj završnici.

Kod kuće je priča sasvim drugačija. Slabije momčadi padale su i sa po pet, šest i sedam pogodaka u mreži, no čim je na Santiago Bernabeu stigo kompaktni sastav Atletico Madrida, Real je izgledao nemoćno (0:1).

Zidane od svojih igrača traži pravi pristup svakoj utakmici, a on točno zna što to znači u nogometu. To u pravilu ne dobiva od svih igrača, koji očito nisu za veliku momčad kao što je Real. Ako svih 11 igrača na travnjaku ne daje svoj maksimum, rezultat momčadi izostaje.

Izgleda da problem ipak nije u Zidaneu, već u profilu igrača s kojima raspolaže. Zato će predstojeće ljeto biti ljeto velikih promjena za 'kraljevski klub', a hoće li početak druge sezone krenuti sa 'Zizouom' na klupu ili s nekim drugim tek ćemo vidjeti. Kako sada stvari stoje, Zidane će na kraju sezone biti bivši.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider