Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ovo je tvoj dom'

Uzbuđeni Zidane otkrio što mu je prvi najvažniji potez

Zinedine Zidane novi je trener Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako se i očekivalo, na večerašnjoj press-konferenciji na Santiago Bernabeuu Florentino Perez potvrdio je spekulacije medija i službeno uručio otkaz Rafaelu Benitezu, a na mjesto novog trenera ustoličio je velikog Zinedine Zidanea, legendu Reala i svjetskog nogometa.

Zidane odmah sve iznenadio: Evo koga želi vratiti u Real!

Perez se kurtoazno zahvalio Benitezu rekavši da ga je već obavijestio o smijeni te najavio Zidanea kao njegova nasljednika.

„Čast mi je i zadovoljstvo da je Zidane na našoj strani, jer za njega ništa nije nemoguće. Ovo je tvoj klub, tvoj stadion, imaš našu punu potporu i povjerenje, siguran sam da će navijači uživati u svakoj utakmici“, kazao je Benitez i prepustio riječ Francuzu koji se pojavio na presici u društvu djece i supruge.

„Zahvaljujem se predsjedniku što mi je dao šansu biti trener najboljeg kluba na svijetu. Učinit ću sve što je u mojoj moći da Real ove sezone osvoji neki važan trofej, naravno, zajedno s igračima. Vjerujemo da će sve ispasti kako svi zajedno priželjkujemo. Sutra je za mene važan, najvažniji dan, sutra ću se sastati s igračima. Uzbuđen sam podjednako pa i više nego kada sam ovdje dolazio kao igrač. Mislim da je to normalno, biti trener je ipak nešto drugo. Ponovit ću: učinit ću sve za ovaj klub“, kazao je Zidane koji će biti 11. trener Reala u Perezovoj eri.

Benitez je imao ugovor s Realom do lipnja 2018. godine, ali je odradio samo šestinu dogovorene suradnje, a otkaz je dobio dan nakon 2-2 remija protiv Valencije u 18. kolu Primere nakon kojega za vodećim gradskim suparnikom Atleticom zaostaje četiri boda, a za drugom Barcelonom, koja je odigrala utakmicu manje, dva boda.

Novi trener Zidane bio je pomoćnik Carlu Ancelottiju koji je osvojio Ligu prvaka u svibnju 2014., nakon čega je vodio momčad Castille, podmlatka Real Madrida koji nastupa u trećoj španjolskoj ligi što mu je bio prvi trenerski posao. U listopadu te iste godine suspendirao ga je Španjolski nogometni savez jer je vodio momčad bez trenerske licence potrebne u Španjolskoj, no u svibnju 2015. vratio se na klupu Castille s licencom UEFA-e.

Bivši francuski reprezentativac igrao je za Real od 2001. do 2006. godine. Benítez je ljetos došao u Real Madrid kako bi zamijenio Ancelottija koji je prošle sezone osvojio Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, no ne i najvažnije naslove uključujući titulu prvaka Španjolske koju je ponijela Barcelona. Ranije je trenirao Napoli, Chelsea, Inter, Liverpool i Valenciju.

Luka Modrić, koji je u nedjelju u Valenciji odigrao svoju 100. ligašku utakmicu u dresu Real Madrida, bio je kod Beníteza neizostavni član udarne postave. Matea Kovačića, kojeg je poznavao iz talijanske lige, od ljetošnjeg dolaska uvodio je redovito s klupe te je 21-godišnji vezni nogometaš postao 12. igrač, odnosno prva zamjena.

Kovačić je protiv Valencije dobio prednost u odnosu na Kolumbijca Jamesa Rodrígueza te zaigrao u početnom sastavu no u 56. minuti je dobio izravni crveni karton nakon grubog starta. Real Madrid je vodio s 1-0 i 2-1 no nije uspio izvući pobjedu koja bi ostavila Beníteza na klupi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider