Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ANketa: farsa ili šok?

Zašto je u biti kažnjena Hrvatska i je li Šuker znao što se sprema

Vijest koja je sinoć stigla iz sjedišta UEFA-e mnoge je šokirala, ali ima i drugih komentara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je stigla vijest o kazni UEFA-e utakmicom bez gledatelja protiv Italije, nema onog tko nije ostao zatečen. Razlog se čini banalan, nekoliko petardi i povici 'Za dom spremni' u više navrata. No, radi se ponavljanju istog problema koji je kulminirao sramotnim bacanjem baklji u teren San Sira, a ovo je samo logičan nastavak.

Hajduk odustao od utakmice: 'To bi bilo ponižavanje'

Ovako je Šuker opjevao atmosferu koju UEFA žestoko osuđuje

Najteža kazna UEFA-e: Nikada dosada nismo bili bez navijača

Šok iz UEFA-e: Hrvatska - Italija bez gledatelja

Nisu samo huligani među navijačkim skupinama glavni krivci već i svi oni koji misle kako je 'Za dom spremni' nešto na što će Europa gledati mirno. Kada Davor Šuker javno putem priopćenja hvali takvu atmosferu, onda je on djelomično kriv za ovu kaznu.

Šuker je ili znao ili nije toliko važan u UEFA-i

No, potpuno nevjerojatnim se čini kako Šuker nije znao što se sprema. Pogotovo jer su iz HNS-a svaki put do sada tvrdili da 'imaju indicije' prije neke kazne. Ovaj put u savez tvrde su šokirani, nemaju riječi, ne mogu doći k sebi. Sada kada je Šuker postao jedan od glavnih ljudi u UEFA-i. Ako predsjednik nije imao pojma o svemu, onda ima jako mali utjecaj, puno manji nego smo mislili kada je izabran u Izvršni odbor.

Nakon vijesti iz Nyona eksplodirale su društvene mreže. Krenula je zafrkancija, jer oni koji su sumnjali u prosvjetljenje vodstva HNS-a i akciju 'dajmo da se igra i u Splitu', sad su došli na svoje. Htjeli su Splitu uvaliti utakmicu bez gledatelja, sprdaju se mnogi, a mnogo je komentara bilo u stilu 'znao sam da ima neka 'kvaka'.

Ali, uistinu je teško vjerovati da su Šuker, Mamić i Vrbanović spremni baš za ovakvu farsu. Bio bi to pravi vrhunac bahatosti i sramotnih odnosa u našem nogometu.

Logično je da sada otpadne i to gostovanje Italije u Splitu. Nema smisla, složit će se svi, da se igra na praznom Poljud. Reprezentacija će se opet vratiti na Maksimir, ovaj put prazan, barem neće biti petardi i povika koje UEFA smatra rasističkim. Poljud će vjerojatno dobiti utakmicu s Bugarskom nakon ljeta, no hrvatski nogomet nudi iznenađenja iz dana u dan…

Vjerujete li da Davor Šuker nije znao kakvu kaznu priprema UEFA-e?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider