Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'podsjeća na messija'

VIDEO Halilović u West Hamu? Pojavio se video 'Dobrodošao u klub'

Prema pisanju nekoliko britanskih i talijanskih izvora Alen Halilović na pragu je prelaska u engleski West Ham...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako smo prije nekoliko dana pisali da je možda došlo do zaokreta u slučaju našeg reprezentativca, čini se da tome ipak nije tako. Halilović je bio s momčadi Barcelone u Firenzi u nedjelju, no trener Luis Enrique mu nije dao priliku na travnjaku što je samo dodatno pojačalo nagađanja da 19-godišnji hrvatski veznjak napušta Kataloniju.

U redu, to su i dalje glasine nepovjerljivih izvora, izuzev Sky Sportsa, ali detalj koji možda najviše sugerira da je odlazak u West Ham blizu je video na Youtubeu pod naslovom "Dobrodošao u West Ham". Video je objavljen u kasnim večernjim satima minule nedjelje.

Nagađa se da će Halilović otići u West Ham, ali samo na jednogodišnju posudbu, jer ga u Barceloni žele zadržati, ali žele i da iskusi nogomet na višem nivou od igranja za Barcelonu B, koja se od ove sezone natječe u trećem razredu španjolskog nogometa.

Halilović bi tako uskoro mogao postati prvi Hrvat u momčadi bivšeg izbornika reprezentacije Hrvatske Slavena Bilića.

Španjolski novinar Rafael Hernandez otkrio je u jednom intervjuu kakva je zapravo priča s Halilovićem.

"On je još uvijek jedan od najvećih talenata na svijetu. Njegov je stil sličan Messijevom. Ima dribling u sprintu, pametan je i inteligentno dijeli lopte. Kada ga gledate imate osjećaj da je riječ o posebnom igraču".

* Zašto ga se onda Barcelona odriče?

"Jednostavno nemaju mjesta za njega u prvoj momčadi. La Masia ima drugačiju filozofiju za razvoj mladih igrača. Vjeruju da je puno bolje posuditi ili prodati mladog igrača s pravom prvokupa, nego ga godinama polako uvoditi u prvu momčad. Ovako će Halilović dobiti više prilike da zaigra na visokoj razini".

* Kako će se snaći u Premierligi, prije svega po pitanju fizikalije na kojoj se bazira najviši rang engleskog nogometa?

"Teško je reći. On se i dalje razvija i sigurno će mu to biti određena vrsta šoka. No bit će to pozitivno za njega u svakom slučaju. Najbitnije je to što će dobiti više prilike nego u Barceloni".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider