Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bale pati zbog...

Uzbuna u Madridu: Tajni raport zbog kojeg Real razmišlja prodati Ronalda

Sve utakmice pretposljednjeg kola Primere igraju se u nedjelju s početkom u 19 sati. U fokusu zanimanja su okršaji Atletico Madrida i Barcelone te Espanyola i Real Madrida.

Barcelona bi pobjedom na Vicente Calderonu ovjerila naslov prvaka, bez obzira na Realov rezultat kod Espanyola.

VIDEO Pogledajte kako je Ronaldo 'prostrijelio' Balea: Kako se usudio...

Barcelona pronašla idealnu zamjenu za Xavija: Sve zna i može!

Otkriveno zašto je lijepa Ruskinja 'nogirala' Ronalda: Imala je što vidjeti...

Zakuhalo u svlačionici Reala: Sukob glavnih zvijezda, prijeti eksplozija

Barca ima četiri boda prednosti pred Reala i posljednja dva kola dovoljna joj je jedna pobjeda za sigurnu titulu. U slučaju da prvenstvo završe bodovno poravnati prvak će biti Real zbog boljeg međusobnog skora. Barca u zadnjem kolu dočekuje Deportivo, a Real Getafe.
Barcelonina ekspedicija dolazi u Madrid u kompletnom sastavu predvođena predsjednikom kluba Josepom Marijom Bartomeuom i ostatkom uprave kluba. Katalonci žele već u Madridu osigurati naslov prvaka kako bi se nesmetano mogli pripremati za finale Kupa kralja, gdje ih također čekaju "atletičari", ali iz Bilbaa, te finale Lige prvaka i okršaj s Juventusom.

Barca želi proslaviti naslov u Madridu

Prema najavama španjolskih medija Ivan Rakitić bit će u početnoj postavi Luisa Enriquea na Calderonu, dok će Mario Mandžukić u redovima Atletica čekati šansu s klupe. Diego Simeone će umjesto hrvatskog napadača od prve minute gurnuti u vatru ljubimca Atleticovih navijača Fernanda Torresa, kojem će partner u napadu biti Francuz Antonio Griezmann.

U momčadi Barcelona upitan je nastup Luisa Suareza koji se osjeća umornim i lagano ga zateže zadnja loža, pa Enrique možda neće riskirati kako se slučajno ne bi ozlijedio. Umjesto Urugvajca mogao bi zaigrati Pedro.

S druge strane „galaksije“ Barcin arhi-rival Real Madrid gostuje u katalonskoj prijestolnici kod Espanyola. Nakon kraha u Ligi prvaka, situacija u Realu prilično je napeta. Španjolski mediji praktički iz sata u sat izvještavaju o sukobima i svađama na Santiago Bernabeuu. Navijači Reala su frustrirani činjenicom da će njihov omiljeni klub ove sezone najvjerojatnije ostati bez ijednog od tri najvažnija trofeja. Za najveći i najbogatiji klub na svijetu, sa najvećim proračunom i najskupljim nogometašima, to je potpuni debakl.

Ancleotti: Bale pati zbog loše igre momčadi

Madridski mediji javljaju da predsjednik Reala Florentino Perez traži novog trenera. Ancelotti će ostati ako se nekako uspije dokopati naslova prvaka, a za to su, realno, šanse vrlo male, tek teoretske. Jer, teško je vjerovati da Barca neće pobijediti ni Atletica u Madridu, a ni slabašni Deportivo na Camp Nou. Da nešto ne štima u redovima Reala, govore i situacije s jučerašnjeg treninga, ali i odgovor Carla Ancelottija na pitanje zbog čega Gareth Bale ne pruža partije koje se od njega očekuje.

„Bale je imao dobrih trenutaka kada je momčad igrala dobro, a patio je kada nije igrala dobro“, kazao je Ancelotti. Talijan nije utvrdio na koje je igrače točno mislio, a engleski mediji listom sumnjaju na Cristiana Ronalda, koji se nekoliko puta ove sezone sukobio s Baleom na otvorenoj sceni. Bolje rečeno, on je galamio i ljutio se, a Bale radio grimase i tu i tamo mu vratio.

Portugalac je uvijek u prvom planu. Kada je najveća zvijezda Reala ljutita, nezadovoljna ili nesretna, onda su u Madridu i na „Otoku“ svi na nogama. Španjolski i posebice engleski mediji spekuliraju kako je moguće da Ronaldo napusti Real u ljetnom prijelaznom roku. Navodno je opet u igri Manchester United.

Ronaldo opet ima problema s koljenom

Spekulira se kako Ronaldo ponovno ima problema s koljenom te da je to jedan od razloga njegovih lošijih partija u posljednje vrijeme, odnosno što na proljeće nije bio na jesenskoj razini kada je postizao gol i pol po utakmici. Katalonski mediji donose priču kako je Real potajno angažirao svu silu svjetskih liječnika da pokušaju riješiti problem. Međutim, čini se da rješenja nema, jednostavno je u pitanju zamor materijala. Godine i Ronaldov stil igre načeli su tetive i ligamente koji više ne mogu kvalitetno podnositi golema opterećenja.

Ronaldu ne prijeti teža ozljeda, on će nastaviti igrati, ali nikada više neće biti onaj stari, navodno je dijagnoza uglednih stručnjaka. Kako dani i mjeseci budu prolazili bol i problemi će se sve više povećavati, što se doista i događalo u posljednjih godinu-dvije. Ronaldo je muku mučio s koljenom i prije Mundijala u Brazilu, a bol se vratila u rujnu prošle godine i sada u proljeće.

Navodno upravo liječničko izvješće navodi predsjednika Pereza na razmišljanje da proda Ronalda dok još uvijek za njega može dobiti velike novce. Jer, tko zna što će biti za godinu-dvije i kako će se Ronaldo osjećati.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider