Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već posjetio Camp Nou

Barcelona pronašla idealnu zamjenu za Xavija: Sve zna i može!

Barcelona traži adekvatnu zamjenu za Xavija Hernandeza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona u ljetnom prijelaznom roku želi dogovoriti transfer veznjaka Borussije Dortmund İlkaya Gündoğana, pišu španjolski mediji. Gündoğanu su tek 24 godine i važi za jednog od najpotentnijih nogometaša Europe na svojoj poziciji. Radi se o okretnom, tehnički dotjeranom veznjaku za kojeg Jürgen Klopp tvrdi da je inteligentan i kompletan nogometaš s brojnim vrlinama.

„Karakteran je, taktički discipliniran igrač, uvijek želi učiti i napredovati. Ima sjajan pas i pregled igre, odlično drži loptu, a uz to je iznimno pokretan“, hvalospjevima je opisao Klopp jednog od svojih najvažnijih igrača dok je Borussia drmala Njemačkom i Europom. U prijevodu Gündoğan sve zna i može.

Barca je zainteresirana za njemačkog reprezentativca još od ljeta prošle godine te ga želi imati u svojim redovima od sljedeće zime kada joj istječe Uefina suspenzija. Gündoğan je prošlu sezonu proveo izvan travnjaka zbog teške ozljede leđa, no sada se u potpunosti oporavio i Barcelona ga želi dovesti u svoje redove. Katalonci se nadaju da neće biti preskup jer se Borussia Dortmund nalazi u škripcu. Gündoğanu istječe ugovor u lipnju 2016. i ne želi ga produžiti pa je jasno da će ga Borussia morati prodati ovoga ljeta ili u zimu, ako želi na njemu nešto zaraditi.

Priču je zapravo lansirao njemački Kicker prošlog tjedna viješću da je Gündoğan nedavno posjetio Barcelonu.
„Nemam ništa za objaviti“, odgovorio je Gündoğan na pitanje što je radio u Barceloni. El Mundo Deportivo piše kako je Barcelona ozbiljno zainteresirana za njemačkog veznjaka te ga u svojim projekcijama vidi kao idealnu zamjenu za Xavija Hernandeza, koji će u ljeto najvjerojatnije napustiti Camp Nou. Gündoğan je proveo 400 dana izvan travnjaka zbog ozljede kralježnice, no izvješća govore da se potpuno oporavio i ne osjeća nikakve probleme, što govori i podatak da je odigrao 90 minuta u posljednjem kolu Bundeslige.

Sada već bivši sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta putovao je Njemačku u listopadu 2013. kako bi se sastao s Gündoğanovim ocem i menadžerom i porazgovarao o mogućem transferu u Barcelonu. Zubizarreta je bio u tajnoj misija no slučajno je otkriven od strane jednog katalonskog novinara koji je s njime bio na istom letu. Zubizarreta se tada našao i s menadžerom Marca-Andréa ter Stegena, koji je u međuvremenu prešao na Camp Nou.

Međutim, Barcelona nije jedina koja želi Gündoğana vidjeti u svojim redovima. Navodno je ozbiljno „zagrizao“ i Manchester United.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider