Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Barca lovi rekord

Messi i Iniesta ruše Xavija, Rakitić ulazi u povijest

Barcelona i River Plate danas se u Tokiju (11.30h) sastaju u finalu Svjetskog klupskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona ima priliku naslijediti Real Madrid na tronu svijeta i zaokružiti godinu s pet od mogućih šest velikih trofeja: prvenstvo, Liga prvaka, Kup kralja, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Čeka nas luda zima: Ovo su 'bombe' koje će zatresti Europu!

Jedni trofej koji je ove godine izgubila jest Španjolski superkup. Barcelona, dakle, neće ponoviti 2009. kada je pod vodstvom Pepa Guardiola osvojila sve što se moglo osvojiti, ali je vrlo blizu tog rezultata.

Ako Barca dođe do naslova, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić moći će se pohvaliti da je već u prvoj godini svoje karijere u Barceloni osvojio sve glavne trofeje, jer Španjolski kup je ipak najmanje važno natjecanje. Rakitić će se u tom slučaju izjednačiti s Marijom Mandžukićem koji je 2013. kao jedini hrvatski nogometaš do sada osvojio pet istih trofeja u godini s Bayernom.

Barcelona može postati prva momčad koja je osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo u tri navrata. Za sada ima dva naslova kao i brazilski Corinthias. Riveru bi to bio prvi klupski svjetski naslov otkada se igra u trenutačnom formatu, no veliki argentinski klub do sada je jednom osvojio Interkontinentalni kup (1986.), koji je prethodio Svjetskom klupskom prvenstvu.

Ni novčana nagrada nije za odbaciti, pobjedniku će pripasti 4.6 milijuna eura.
Barcelona bi protiv Rivera trebala istrčati na travnjak Internacionalnog stadiona u Yokohami u kompletnom sastavu i predvođena ubojitim "MSN" napadom. Španjolski mediji predviđaju da će Lionel Messi i Neymar, koji su propustili polufinalni ogled, biti u udarnoj postavi zajedno s Luisom Suarezom.

Zaigra li Messi i zabije barem jedan gol izjednačit će se s Cesarom Delgadom na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca Svjetskog klupskog prvenstva. Delgado je u dresu Monterreyja zabio pet golova. Messi, Andres Iniesta, Gerard Pique, Sergio Busquets i Dani Alves jedini su preostali članovi Barcelonine momčadi koja je 2009. osvojila prvi naslov Svjetskog klupskog prvenstva. Ako Barcelona pobijedi River u Tokiju, Messi i Iniesta preskočit će Xavija Hernandeza na vječnoj ljestvici Barceloninih nogometaša s najviše osvojenih trofeja. Za sada ih sva trojica imaju po 25.

River je na turniru imao najveću navijačku podršku, a očekuje se da će u finalu imati preko 20.000 frenetičnih navijača. Argentinci nemaju Europljanima odveć poznatih igrača, ali kako kaže njihov trener, Marcelo Gallardo (39), bivši reprezentativac Argentine, koji je ne tako davno u Europi igrao za Monaco i PSG, River je oduvijek imao veliko srce i poznati borbeni duh te se neće tako lako predati favoriziranoj Barceloni.

Ako Barca osvoji trofej, Messi i Iniesta

Vjerojatne postave:

Barcelona: Bravo – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar.

River Plate: Barovero – Mercado, Maidana, Balanta, Vagioni – Sanchez, Kranevitter, Ponzio, Mayada – Alario, Mora.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider