Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrači Barce zaprepašteni

Je li ovo moguće? Messi i Mascherano nisu mogli vjerovati!

Javier Mascherano i Lionel Messi provozali su se podzemnom željeznicom u Japanu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Barcelona u Tokiju iščekuje okršaj s prvakom Južne Amerike River Plateom u finalu Svjetskog klupskog prvenstva (nedjelja, 11.30 sati), Javier Mascherano ispričao je zanimljivu anegdotu.

Mjesto radnje Tokio. Vrijeme radnje 2011.

„Bili smo također na Svjetskom klupskom prvenstvu. Ja i Messi te još neki krenuli smo podzemnom željeznicom od Yokohame do Tokija, i to u 'špici' dana. Znate što se dogodilo? Nitko nas nije prepoznao!“ kroz smijeh se prisjetio Mascherano u razgovoru za argentinske medije.

A nije da u Japanu nogomet nije popularan, dapače, jedan je od najpopularnijih sportova, ali, eto, Japanci ipak nisu prepoznali najveću nogometnu i općenito sportsku zvijezdu na svijetu. Možemo samo zamisliti kako bi reagirali ljudi na nekim drugim kotama. Igračima Barcelone sigurno je bilo čudo, no vjerojatno im je godilo za promjenu biti anonimni u gradskoj vrevi višemilijunskog grada.

Mascherano tvrdi da Barcelona sasvim ozbiljno shvaća Svjetsko klupsko prvenstvo.

„Mnogi misle da nam je to manje važno natjecanje, no grdno se varaju. Vrlo nam je važno, taj trofej nam puno znači.“

U finalu 2011. Barcelona je pobijedila Neymarov Santos, a sada igra s Riverom, ponosom Argentine, klubom u kojem je Mascherano ponikao.

„River je moj dom, tamo sam odrastao i odgojen, i kao nogometaš i kao osoba. River ima mladu i talentiranu momčad, vrlo samouvjerenu i kvalitetnu. Volio bih da je netko drugi protivnik, ali danas sam igrač Barcelone i njoj sam odan“, kaže Mascherano koji je nosio dres Rivera od 2003. do 2005., a potom je prešao u brazilski Corintihias, pa u West Ham, Liverpool i naposljetku je stigao u Barcelonu 2010.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider