Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Toga nema nigdje"

Strahoviti pritisak na Dalića, u igri su milijuni: Ćiro riga vatru i šalje oštro upozorenje!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izložen je velikom pritisku...

Zlatko Dalić i Davor Šuker (Foto: HNS) (Foto: HNS)

Pritisci na izbornika Dalića očito se povećavaju. I to ne samo zbog popisa imena igrača već i zbog člana stožera koji nedostaje. Dražen Ladić u ulozi pomoćnika postao je vrući krumpir Hrvatskog nogometnog saveza. Interesa je puno, a izbornik za sada uspijeva ostati čvrst.

KOMENTAR IVICE MEDE Dalić kreće u konačni obračun: Izbornik pod velikim pritiskom! Prije otkaz nego pognuta glava

Zlatko Dalić stavljen je u vrlo delikatnu situaciju uoči najvažnijeg natjecanja u trenerskoj karijeri. Da bi izbornik trebao djelovati samostalno, bez pritisaka, reći će baš svaki trener bilo koje nacionalne selekcije. A pogotovo je pod pritiskom nogometni izbornik koji svoj autoritet mora graditi pred svjetskim zvijezdama.

Ćiro upozorava: "Toga nema nigdje na svijetu"

"Nitko ga više neće slijediti ako on izgubi ovu borbu koja je toliko anormalna. Jel' nigdje u svijetu se nije dogodio ovaj slučaj koji bi se kod nas trebao dogoditi. Da izbornik ne može sam izabrat svoju ekipu", kaže bivši izbornik hrvatske reprezentacije, iskusni Miroslav Blažević koji jako dobro poznaje situaciju u i oko HNS-a i reprezentacije.

A da je izbornik na rubu sa strpljenjem vidjelo se i na konferenciji za medije.
"12 izbornika prije mene je slagalo svoj stožer neovisno i slobodno. 12 izbornika poslije mene će slagati svoj stožer neovisno i slobodno, i ja zaista ne vidim gdje je problem da i ja biram svoj stožer", otvoreno je kazao Dalić i pokazao kako više ne namjerava šutjeti.

Problem je, kažu naši izvori, što Dražen Ladić ne odgovara određenim strujama u HNS-u koje vladaju već godinama. A tu je naravno i popis igrača. Jer oduvijek se zna, tko je na popisu cijena mu raste.

Medo: "Stožer i popis igrača izravno povezani"

"To je izravno povezano s izborom stožera, najvjerojatnije. Jer ako mu uspiju nametnuti stožer, onda će mu nametnuti i popis igrača i tu će se naći igrači silama kojima to odgovara. Jedan, dva ili tri, sada je to pitanje", ističe kolumnist GOL.hr Ivica Medo.

"Ako Ladić ne uspije ući u Dalićev stručni stožer, to je početak njegovog kraja", odrješit je Blažević.

No, nije samo Dalić u delikatnoj situaciji. U sličnoj su i Damir Mišković te Marijan Kustić. Obojica grade imidž novih snaga unutar Saveza, spremnih na promjene. No, bude li slijedeći popis bez imena Dražena Ladića ili s imenima nogometaša koji se ne uklapaju u Dalićevu ideju, maske će početi padati. Bit će jasno da su novi vjetrovi unutar saveza, još uvijek samo priče za već ionako iziritiranu javnost.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider