Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi sa stožerom

Javnost najviše zanima Dalićev stav oko Modrića: ''Naravno da me to brine''

Zlatko Dalić krenuo je u akciju Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Dalić objavio popis (GOL.hr)

Zlatko Dalić objavio je popis igrača za prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika, kojim nije donio nikakva prevelika iznenađenja. Pa je javnost više zanimalo što misli o pravnoj situaciji glavnog igrača Luke Modrića, te hoće li ipak na kraju za pomoćnika postaviti Dražena Ladića.

I možda baš zato, javnost je najviše zanimao Dalićev stav oko Luke Modrića. Glavni igrač suočen je s optužnicom za davanje lažnog iskaza, a izbornik je priznao da ga ta okolnost itekako brine.

"Ja se ne mogu miješati u te stvar koje se događaju, ali naravno da me to brine. Poznavajući Luku i njegov karakter i njega kao profesionalca, mislim da će on to sve skupa stoički podnijeti. A ovo što ja razgovaram s Lukom, to je privatno između nas dvojice. Ja vjerujem u Luku i da će sigurno biti pravi kad bude trebalo", rekao je hrvatski izbornik.

Što se tiče samog popisa, valja naglasiti da je on preliminaran. Izbornik je zbog potencijalnih ozljeda pozvao čak 29 igrača, što znači da će kroz 10-15 dana s njega otpasti čak šest imena.

A jedini sigurni putnici su trojica vratara. Ne bude li nekakvih ozljeda, Subašić, Kalinić i Livaković će sigurno otputovati u SAD.

U obrambenoj liniji, zanimljivo, Dalić je pozvao tri igrača s lijevog boka: Pivarića, Strinića, koji je "na ledu" u Sampdoriji zbog pregovora s Milanom te Rijekinog povratnika Marina Leovca. A nakon ozljede, i 15 mjeseci izbivanja iz reprezentativnog kadra vraća se Vedran Ćorluka, po mnogima lider Vatrene svlačionice.

Dalić objavio popis (GOL.hr) Dalić objavio popis (GOL.hr)

"Ja njega trebam, treba ga reprezentacija, trebaju ga igrači i on će ići s nama u Ameriku da vidimo što i kako, u kakvoj je i situaciji", objasnio je Dalić te nadodao:

"Ima moju punu podršku, puno povjerenje i ja očekujem da Vedran Ćorluka u Americi igra. Mislim da se on može vratiti u pravu formu i da nam bude od velike koristi."

U veznoj liniji pozvani su: Rakitić, Badelj, Brozović, Kovačić, Pašalić, Rog, Bradarić i, jasno, kapetan Luka Modrić.

U ofenzivnoj liniji, Dalić nije ponudio nikakva iznenađenja. Pozvani su: Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Perišić i Pjaca, te Rebić, Santini i Čop.

Dakle, bez prevelikih iznenađenja. Ali ja zato opet u fokus javnosti upala pozicija Dalićevog pomoćnika. On je na početku želio Dražena Ladića i za to nije dobio zeleno svjetlo HNS-a. Ni danas nije posebno precizirao što će biti po tom pitanju, ali je dao naslutiti puno toga.

''Ja ne vidim i ne želim nikakve probleme, niti ih želim stvarati. 12 izbornika prije mene je slagalo svoj stožer neovisno i slobodno. 12 izbornika poslije mene će slagati svoj stožer slobodno i ja zaista ne vidim gdje je problem da slažem svoj stožer", izjavio je Dalić.

A izbornik je najavio da će protiv Perua i Meksika isprobati sustav s tri igrača u obrani kako bi imao obrambenu soluciju protiv Argentine. Vidjet ćemo koliko će uspjeti u tome.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider