Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ugristi?

Što ti je sudbina: Suarez u finalu protiv svojih žrtava

U finalu Lige prvaka igrat će Juventus i Barcelona, a neki igrači ovih klubova imaju 'poseban' odnos.

Prije manje od godinu dana u Brazilu smo gledali Svjetsko prvenstvo. Jedan od onih događaja koji ga je obilježio bio je i poznati ugriz Luisa Suareza čija je žrtva ovaj put bio Giorgio Chiellini. Urugvajac je teško kažnjen za svoj novi 'zločin', dobio je četiri mjeseca zabrane igranja nogometa, ali se vratio možda jači nego ikad.

VIDEO: Pogledajte slavlje u svlačionici Juventusa!

Senzacionalni Juventus šokirao Real i prošao u finale Lige prvaka

Suarez je u međuvremenu prešao u Barcelonu s kojom je na pragu osvajanja svih mogućih trofeja – prvenstva, Lige prvaka i Kupa. Sjajno se uklopio s Messijem i Neymarom i opet oduševljava svijet svojim nogometnim majstorijama.

Zanimljivo, upravo je njegova treća žrtva ugriza, Giorgio Chiellini bio jedan od najvećih zagovornika milosti za Suareza. Sad će se ovaj dvojac opet naći na suprotnim stranama, prvi put od utakmice Italija – Urugvaj u Brazilu.

Bit će to i novi susret Suareza i Patricea Evre. Prije par godina Suarez je optužen za rasno vrijeđanje bivšeg braniča Manchester Uniteda. Evra ga je prijavio, a FA je presudio u njegovu korist. Suarez se branio činjenicom da mu je djed bio tamnoput te kako riječ 'negro' u Urugvaju nije uvredljiva za ljude te boje kože.

Ponovni susret zakazan je za subotu, 6. lipnja u Berlinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider