Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Morata presudio 'svojima'

Senzacionalni Juventus šokirao Real i prošao u finale Lige prvaka!

Nogometaši Juventusa izborili su finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju polufinala na Santiago Bernabeu odigrali 1-1 protiv Real Madrida i tako obranili prednost 2-1 iz prve utakmice.

Real je poveo u 23. minuti golom Cristiana Ronalda iz jedanaesterca, a izjednačio je Alvaro Morata u 57. minuti. 'Kraljevski klub' je dominirao praktički cijelu utakmicu. Imao je niz sjajnih prilika, posebno u prvom poluvremenu, a njegovi igrači uputili su 20 udaraca prema suparničkim vratima. No, to nije bilo dovoljno. Juventus je pak iz praktički jedine prave prilike stigao do gola koji ga je odveo u finale, prvo nakon 2003. kada je u završnom susretu na Old Traffordu nakon izvođenja jedanaesteraca izgubio od Milana.

Juve će u finalu 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu igrati protiv Barcelone koja je u utorak u uzvratnom dvoboju izgubila u Munchenu od Bayerna 2-3, no prošla je dalje zbog 3-0 pobjede iz prve utakmice.

Za oba kluba bit će to osmo finale Kupa i Lige prvaka. Torinska 'Stara dama' je u dosadašnjih sedam finala dva puta bila prvak Europe (1985, 1996), a pet puta je poražena (1973, 1983, 1997, 1998, 2003), dok je Barcelona u sedam finala četiri puta pobijedila (1992, 2006, 2009, 2011), a tri puta izgubila (1961, 1986, 1994).

Real je silovito krenuo u susret i mogao je do vodstva već u 36 sekundi, no Gareth Bale je nakon Marcelova ubačaja pucao glavom preko gola. U šestoj minuti zaprijetio je i Karim Benzema, no i njegov udarac je završio preko gostujućih vratiju. U 20. minuti Bale je sjajno opalio sa 20-tak metara, no Gianluigi Buffon je 'iščupao' loptu iz samog kuta. Dominacija 'Kraljevskog kluba' rezultirala je vodstvom u 23. minuti, a pogodak je iz jedanaesterca postigao Cristiano Ronaldo. Bio je to njegov 77. pogodak u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' čime se izjednačio na vrhu ljestvice s Lionelom Messijem. Kazneni udarac je skrivio Chiellini oborivši Jamesa Rodrigueza.

Real je mogao povećati vodstvo u 28. minuti nakon brze kontre, no Ronaldo je umjesto udarca izabrao asistenciju i pogrešno dodao. U 30. minuti nakon kornera je opasno pucao Benzema, no Buffon je ponovo bio siguran. U samoj završnici prvog poluvremena domaćin je propustio još jednu odličnu priliku. Bale je dugačkom loptom uposlio Ronalda koji je snažno pucao iz kosa, ali je lopta pogodila vanjski dio mreže.

Real je u prvom dijelu imao 13 udaraca prema suparničkim vratima, dok je Juve samo jednom ugrozio suparnička vrata i to kada je Vidal u 15. minuti pucao sa 20-tak metara, a Casillas u svom 150. nastupu u Ligi prvaka obranio.

Talijanski prvak je u nastavak susreta ušao aktivnije i u 50. minuti vrlo lako je mogao izjednačiti, no Claudio Marchisio je sa 18 metara pucao pored gola. Daleko bolju igru Torinezi su okrunili izjednačenjem u 57. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, koji je tako svom bivšem klubu zabio i drugi pogodak, nakon što je bio strijelac i u prvom susretu u Torinu. Nakon poravnanja rezultata očekivano je uslijedio pritisak Reala, međutim sve je moglo biti gotovo u 69. minuti kada je Marchisio izbio sam ispred Casillasa, no 'sveti Iker' je spasio Real. Do promjene rezultata je moglo doći u 72. minuti, no Bale je nastavio s promašajima. Ovoga puta glavom je pucao preko gola. Tri minute kasnije Velšanin je još jednom zaprijetio, no ponovo preko gola. U posljednjih deset minuta uslijedila je opsada Juventusovog gola, no više nije bilo promjene rezultata.

Golove s utakmice Real madrid - Juventus možete vidjeti OVDJE.

REAL MADRID - JUVENTUS 1-1

MADRID. Stadion Santiago Bernabeu - 78.500 gledatelja; Sudac: Jonas Eriksson (Švedska);

Strijelci: 1-0 Ronaldo (23-11m), 1-1 Morata (57)

Žuti kartoni: James, Isco / Tevez, Lichtsteiner

Crveni kartoni:

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Varane, Marcelo - James, Kroos, Isco - Bale, Benzema (od 69. Hernandez), C. Ronaldo

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Pogbab (od 90. Pereyra), Pirlo (od 79. Barzagli), Marchisio - Vidal - Tevez, Morata (od 86. Llorente)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider