Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zna i kako to rade

Blatter tvrdi: Vidio sam kako u UEFA-i namještaju ždrijeb euro natjecanja!

Bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter šokirao je svjetsku nogometnu javnost svojim najnovijim izjavama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek koji je zbog korupcije protjeran iz nogometa i smijenjen s mjesta predsjednika FIFA-e, ispalio je veliku optužbu na račun UEFA-e. Sepp Blatter izjavio je za argentinske novine La Nacion kako je bio prisutan ždrijebu ili ždrijebovima koji su bili namješteni.

Tvrdi kako se to nikad nije dogodilo na ždrijebu FIFA-e, već samo onom UEFA-e ne precizirajući radi li se o skupinama Eura, kvalifikacija ili pak Lige prvaka. Argentinski novinar je do ovakvih nevjerojatnih izjava i optužbi došao pitanjem je li Argentina imala namješten ždrijeb na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kada je u skupini dobila BiH, Iran, i Nigeriju.

Tada je FIFA oštro demantirala bilo kakva namještanja prilikom ždrijeba skupina, a danas Blatter tvrdi:

''Nikad nisam dirao te loptice, ali jasno je kako se može namjestiti ždrijeb. Stavite jednu lopticu u hladnjak i ona će biti hladnija od drugih. Hladne i tople loptice, tako se to radi'', tvrdi Blatter kojem je kredibilitet teško narušen zbog činjenice da je vodstvo FIFA-e od te organizacije stvorilo sinonim za korupciju u nogometu.

Naravno, ovakve su izjave odmah zapalile nogometnu javnost jer se već dugo sumnja na namještanje nekih ždrjebova. Blatter jasno igra na kartu kako to pod njim ne bi prošlo, ali kako se događalo u Europi, čiji savezi su ga i svrgnuli s vlasti.

Sumnja na Ligu prvaka

U Španjolskoj se najlakše navući na teorije zavjere, pa su u madridskim medijima odmah krenule špekulacije oko ovih optužbi. Mnogima je čudno kako Real Madrid iz godine u godinu ima sreće u ždrijebu Lige prvaka pa (pre)često u primjerice četvrtfinalima dobije Schalke ili pak Wolfsburg.

Posebno su se svi zakačili na snimku iz prosinca prošle godine kada je Javier Zanetti umjesto da promiješa kuglice odmah uzeo jednu i njom miješao ostale. Unutra je stajalo ime 'Real Madrid', a protivnik je bio Roma. No, takvih teorija ima više i teško su dokazive. Blatter je samo raspalio staru vatru u maniri 'oni su krivi, a ja sam čist'.

Ono što je najluđe u cijeloj priči je što je Blatterov nasljednik na čelu FIFA-e, Gianni Infantino sinonim za nogometne ždrjebove u UEFA-i.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider