Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Demonstracija moći

Svijet se klanja Ronaldu: Ruši sve rekorde i ostavlja Messija u prašini!

Cristiano Ronaldo je podigao formu u završnici sezone i vodi Real prema povijesnom uspjehu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo odigrao je novu spektakularnu utakmicu u polufinalu Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletico Madrida. S tri gola uništio je obranu Atletica predvođenu ponajboljim svjetskim vratarom Janom Oblakom i osigurao Realu veliku zalihu uoči uzvratne utakmice.

Dan nakon spektakularne izvedbe njegova slika dominira naslovnicama španjolskih i portugalskih medija. ''Bik koji sjedi'', stoji na naslovnici Marce, ''Cristiano je majstor'', kaže As, dok portugalska A Bola donosi naslovnicu s natpisom ''monstruozno.'' Njegova slika dobila je puno prostora čak i na naslovnicama rivalskih katalonskog listova Mundo Deportiva i Sporta, što najbolje govori o njegovoj izvedbi protiv Atletica.

Ronaldo je postao prvi igrač koji je postigao hat-trick u dvije uzastopne utakmice nokaut faze Lige prvaka. Protiv Manuela Neuera i Oblaka, ponajboljih svjetskih vratara, postigao je ukupno osam golova u tri utakmice. Ovim izvedbama opravdao je epitet prve zvijezde i povjerenje Zinedinea Zidanea. Povukao je kad je bilo najvažnije i vuče Real prema povijesnom uspjehu – prvoj ''zlatnoj duploj kruni'' nakon 1958. godine.

Pomalo je u sjeni ostala činjenica da je Ronaldo jučer postigao svoj 400. gol za Real i ostvario čak 42. hat-trick. Nakon nove spektakularne izvedbe proslavom pogotka dao je do znanja navijačima da od njih ne želi čuti zvižduke, a sjajnim izvedbama u završnici sezone je definitivno utišao sve kritičare.

Prvi strijelac ovog izdanja Lige prvaka i dalje je Leo Messi s 11 golova, ali Ronaldo mu se sasvim približio ovom izvedbom. Trenutno je na 10 golova, a do kraja ima veliku priliku prestići Messija i po šesti put postati najbolji strijelac Lige prvaka. Trenutno su na vječnoj listi Messi i Ronaldo na diobi prvog mjesta – svaki je put puta predvodio strijelce, a ako do kraja zabije još dva gola, Ronaldo će velikog rivala ostaviti u prašini.

Ako i ne uspje ostvariti ovaj rekord, jedan je već pao. Ronaldo je postao prvi igrač koji je zabio 10 ili više golova u šest uzastopnih izdanja Lige prvaka. Ove je sezone postao i prvi igrač koji je probio granicu od 100 golova u Uefinim natjecanjima  i ovo je bez dvojbe povijesna sezona Portugalca u kojoj ruši rekorde kao na traci.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider