Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Da nije bilo njega...

Riječi velikog šampiona: Wenger dobio pohvale od čovjeka kojeg je najviše "mrzio"

Svijetom nogometa ovog petka je odjeknula vijest o odlasku Arsenea Wengera iz Arsenala.

Arsene Wenger i Alex Ferguson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reakcije na najavljeni ljetni odlazak Arsenea Wengera pristižu sa svih strana.

Ne samo da su se javili brojni igrači koje je trenirao (i oni koje nije) već i legendarni Sir Alex Ferguson - čovjek koji je najzaslužniji za to što Wenger s Arsenalom nije osvojio više od tri Premierlige.

U vrijeme kad je Wenger stigao u Arsenal, te 1996. godine, Ferguson je već 10 godina bio menadžer Manchester Uniteda i bio je dobrano udario temelje onoj slavnoj generaciji Crvenih vragova (Giggs, Scholes, Beckham...) koja je žarila i palila.

Pored Fergusonova Uniteda Wengerov Arsenal se često morao zadovoljiti s mrvicama, Manchester je bio taj koji je dominirao. I pritom nije trebalo naglašavati o kojem se Manchesteru radi - Unitedu ili Cityju.

Naravno da nije trebalo dugo čekati reakciju Fergusona nakon što je Wenger objavio da odlazi iz Arsenala.

"Jako sam sretan zbog njega. Imam veliko poštovanje prema njemu i za sav posao koji je radio u Arsenalu. On je sam po sebi jedno veliko svjedočanstvo talenta, profesionalnosti i odlučnosti, 22 godine je posvetio poslu kojeg voli. U doba kad menadžeri traju po jednu ili dvije sezone, to pokazuje njegovo dostignuće. On je bez sumnje, jedan od najvećih menadžera u povijesti Premierlige i ponosan sam što sam bio njegov suparnik, kolega i prijatelj takvog velikog čovjeka", izjavio je Ferguson.

Dodajmo kako se Wenger kao menadžer Arsenala ukupno 49 puta sastajao s Manchester Unitedom (u Fergusonovoj eri, ali i nakon umirovljenja Sir Alexa). Upisao je 16 pobjeda, 10 remija i 23 puta izgubio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider