Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kombinira za Srbiju

Štimac nakon 'mučenja lopte': Vratili smo se na pobjednički kolosijek!

"Lihtenštajn me nije iznenadio. Bila je to dobra utakmica, a protivnik odigra onoliko koliko mu dopustite", kazao je hrvatski izbornik Igor Štimac nakon pobjede Hrvatske nad Lihtenštajnom od 3:2 u prijateljskoj utakmici u Vaduzu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon teško izvojevane pobjede hrvatske reprezentacije protiv amatera iz Lihtenštajna, izbornik Igor Štimac ističe kako je na kraju ipak zadovoljan.

>> Eduardo spasio Hrvatsku i Štimca velike blamaže!

>> Belgija igrom razbila Francusku, Engleska preokrenula protiv Škotske

>> Kolumbija bez Falcaa pobijedila Srbiju u Barceloni

"Na kraju dana, zadovoljan sam pobjedom. Vratili smo se na pobjednički kolosijek", rekao je Štimac, a prenosi službena web stranica HNS-a.

"Lihtenštajn me nije iznenadio. Bila je to dobra utakmica, a protivnik odigra onoliko koliko mu dopustite. U nekoliko smo navrata dopustili Lihtenštajnu pokazati kvalitetu, što je obrambeno bilo loše za nas. To nam se ne smije događati protiv jačih suparnika poput Srbije ili Belgije", nastavio je Štimac.

Pod posebnim je povećalom bila pozicija lijevog braniča, o kojoj izbornik kaže: "Dao sam Miliću i Pivariću po 45 minuta da vidim kako će reagirati. Imali smo problema na toj lijevoj strani, možda i zbog postavljanja Olića koji je dosta trčao u napad. Nisam nikako zadovoljan prvim poluvremenom, ta se igra mora popraviti u tom dijelu. Drugo je poluvrijeme bio bolje, ali Lihtenštajn je malo tada i pao. Ipak, pohvalio bih nove igrače više nego što bih bilo koga kritizirao. Moramo isprobavati, moramo tražiti poboljšanja na toj lijevoj strani. Moj je prioritet stvaranje konkurencije i podizanje razine Strinićeve igre, a ako se pritom pojavi bolje rješenje, koristit ćemo ga".

Koliko je utakmica s Lihtenštajnom bila najava sastava koji će zaigrati u Beogradu, 6. rujna? "Izgleda da će u Sevilli vratiti Rakitića na zadnjeg veznog. Morat ćemo kombinirati za Srbiju, možda s jednim defenzivnim veznim ili u sustavu 4-4-2. Sve ovisi o spremnosti i natjecateljskoj formi igrača. Očekuje me nekoliko putovanja i razgovora s trenerima naših reprezentativaca jer će dvoboj sa Srbijom zahtijevati mnogo preciznosti", odgovorio je Štimac.

"Iz svake utakmice trener mora doći do novih saznanja. Uvijek se može bolje", zaključio je izbornik.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider