Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Punom snagom na Škote

Nova zvijezda i Modrićev zamjenik: U Interu sam najbolji s Balkancima!

Mateo Kovačić bit će dirigent igre hrvatske reprezentacije u kvalifikacijskom ogledu sa Škotskom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić ne može igrati protiv Škota pa su konci igre hrvatske reprezentacije u rukama desetke Intera - Matea Kovačića. Tako mlad se u reprezentaciji nije nametnuo ni jedan hrvatski veznjak.
''Ima tu još dosta konkurenata. Tu su i Badelj i Vukojević... Naravno da mi je predrago što sam igrao s Modrićem protiv Srbije. S Lukom može svatko igrati tako da to nije nešto baš teško. Bit će tu još borbe i možemo svi dati svoj maksimum'', kaže Kovačić.

A sredina terena, sadašnjost i budućnost Intera je Kovačić. To nisu naše riječi nego Javiera Zanettija, a to, priznat ćete, ima neku težinu.
''Stvarno je 'Grande Capitano', doista je veliki čovjek, gdje god dođemo ljudi ga poštuju i cijene“, objašnjava Kovačić.
Novi šef svlačionice je Valter Mazzari.
''Hvala bivšem šefu na povjerenju, ali tako je to u nogometu. Mi moramo biti među tri najbolja kluba u Italiji.“

Kovačić je otkrio s kime je najbolji u svlačionici Intera.
''Sa svima sam dobar, ali tu su četvorica Balkanaca s kojima sam najbolji. To su: Handanovič, Stanković, Kuzmanović i drugi golman Belec. Jako sam dobar i s Jesusom iz Brazila.''

A u reprezentaciji je neizbježni cimer Domagoj Vida. U Dinamu je „trio fantastikus“ sačinjavao i Ivan Kelava.
''Razbježali smo se po svijetu, Španjolska, Ukrajina, Italija, a do prije nekoliko mjeseci bili smo u Dinamu. Nadam se da ćemo jednog dana opet biti skupa.“

Štimac je nametnuo lakši ritam za Škote.
„Stvarno je opuštajući jedan trening dnevno, ujutro u 6.30 imamo doručak, malo prošećemo do Međugorja, malo se pomolimo tko hoće, stvarno je prekrasno mjesto.“
Kovačić ipak ističe:
„Nikako ne smijemo podcijeniti Škote. Protiv Walesa smo se jedva izvukli. To je dovoljna opomena. Škote moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. I naravno osvojiti tri boda“, zaključio je Kovačić.

Wales je bio dobra opomena. No, s jednom bitnom razlikom - Škoti nemaju Balea, a Hrvati imaju Kovačića. I ne samo njega.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider