Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tamburaši na dočeku

S ljubavlju iz Međugorja: Duhovna i fizička priprema Hrvata za Škotsku!

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening na pripremama u Međugorju...

Izabranike Igora Štimca u Međugorju su dočekali tamburaši, ali i priopćenje UEFA-e u kojem ih obavještavaju da ne mogu odigrati pripremnu utakmicu protiv Zrinjskog.

>> Kovačića, Halilovića i društvo dočekala neugodna poruka u Splitu

>> UEFA zabranila gostovanje hrvatske reprezentacije u Mostaru

Lipanj je često bio problematičan za hrvatsku reprezentaciju. Prije dvije godine u lipnju Hrvatska je teškom mukom pobijedila Gruziju. Četiri terena, mir i tišina. Sve ono što je tražio izbornik Štimac dobio je u Međugorju. U sjajnom međugorskom sportskom kompleksu glavni teren udaljen je od hotela svega nekoliko metara. Reprezentacija u Međugorju ostaje do 2. lipnja, a izbornik Štimac je naglasio kako je ovo osvježavajući dio priprema jer su igrači umorni nakon duge i naporne sezone.

Najbolji hrvatski klubovi česti su gosti zapadne Hercegovine na zimskim pripremama. Međutim, ovo je prvi put da je Međugorje posjetila hrvatska reprezentacija.
„Raduje me ovakvo zanimanje medija, a i vidim koliko nas ljubavi čeka ovdje, tako da sam uvjeren kako će ovo biti pun pogodak“, kazao je izbornik Igor Štimac, koji je zajedno s tamburašima bio na dočeku reprezentativaca u Međugorju.

Interov veznjak Mateo Kovačić odradio je s Dinamom nekoliko zimskih pripremama u poznatom marijanskom svetištu.
„U Međugorju se uvijek događaju posebne stvari“, kaže Kovačić.

"Drago mi je da smo baš to mjesto izbrali za pripreme. Mislim da ćemo se duhovno i fizički dobro pripremiti za utakmicu sa Škotskom.“

Prvo je na meniju trebala biti utakmica sa Zrinjskim u Mostaru, no Uefa je zabranila tu utakmicu.
„To je odluka koju moram poštovati kao hrvatski izbornik. Moja je želja bila odigrati utakmicu s najboljim mogućim namjerama, ali, eto, te utakmice u Mostaru neće biti“, kaže Štimac. Međutim, hrvatska reprezentacija mogla bi odraditi otvoreni trening u Širokom u subotu.

Na Škotima je hrvatska reprezentacija znala polomiti zube, ali trenutačno stanje na ljestvici govori da bi predstojeću utakmicu Hrvatska trebala dobiti bez većih problema.
„Moramo nastaviti pozitivan niz. Moramo se dobro pripremiti u Međugorju i Zagrebu. Nadam se da ćemo osvojiti ta tri boda“, ističe Ivan Perišić.

Jedvaj, Tomasov, Milić i Halilović. U reprezentaciji nikada nije bilo više debitanata.
„Ovo je jedinstvena prilika i ja se nadam da ću je na najbolji mogući način iskoristiti i opravdati povjerenje izbornika“, kaže Hrvoje Milić, nogometaš Istre.

Štimac je ponovno iznenadio s popisom. Reprezentativna obitelj se širi pod njegovim vodstvom. Neka se proširi i popis pobjeda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider