Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(Zasad) ništa od spektakla

UEFA zabranila gostovanje hrvatske reprezentacije u Mostaru

Hrvatska reprezentacija trebala je igrati prijateljsku utakmicu sa Zrinjskim ove subote, no neće biti ništa od toga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako utakmica između reprezentacije Hrvatske i HNK Zrinjski i nije bila službeno potvrđena, cijela Hercegovina je pričala o utakmici na kojoj se očekivalo oko 20 tisuća ljudi. Ipak, čini se kako od svega neće biti ništa jer UEFA nije dala svoj pristanak.

>> Štimac objavio popis: Pozvao Halilovića, ali i Tomasova!

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi dio priprema za utakmicu sa Škotskom 7. lipnja odradit će u Međugorju u susjednoj Bosni i Hercegovini. Na kraju tog dijela priprema Hrvatska je trebala gostovati na stadionu Pod bijelim brijegom, na kojem stoluje Zrinjski.

Čekala se potvrda koja je trebala biti tek formalnost, no UEFA nije dala zeleno svijetlo. Navodno jer je molba stigla prekasno. Organizacija za jednu takvu utakmicu trebala bi početi puno ranije, jer se radi o susretu koji može biti rizičan po organizatore.

Nogometni savez BiH tražio je očitovanje UEFA-e po tom pitanju, a u odgovoru iz Nyona stajalo je kako UEFA pristanak za tu utakmicu nije dala, prenose bh mediji.

Danas je trebala krenuti i prodaja ulaznica, ali je odgođena što znači da organizatori još uvijek nisu odustali od utakmice Hrvatske i Zrinjskog u Mostaru 1. lipnja.

Inače, 22 od 33 igrača koji su se našli na širem popisu Igora Štimca, danas su se okupili u Splitu, a potom će otputovati autobusom u Međugorje. Ostali će se reprezentaciji pridružiti za tjedan dana u Zagrebu.

HNS izražava duboko žaljenje 

HNS je poslao priopćenje vezano za dopis Uefe i uskraćivanje suglasnosti za odigravanje utakmice Zrinjski - Hrvatska. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez primio je dopis iz Uefe u kojem se uskraćuje suglasnost odigravanju prijateljske utakmice Zrinjski - Hrvatska 1. lipnja 2013.

HNS izražava duboko žaljenje što je Uefa uskratila suglasnost pa se utakmica u ovom terminu evidentno neće moći odigrati usprkos želji oba nacionalna saveza. HNS, naravno, poštuje proceduru i prihvaća odluku Uefe u čijoj je ingerenciji konačna odluka u dogovaranju međunarodnih prijateljskih utakmica reprezentacija.

Svim prijateljima i simpatizerima hrvatske reprezentacije u Bosni i Hercegovini Hrvatski nogometni savez obećava da će hrvatska reprezentacija u prvom mogućem sljedećem terminu - kada će to prema Fifinom kalendaru i aktivnostima reprezentacije biti moguće - odigrati ovakvu utakmicu.

Istodobno, Hrvatski nogometni savez veseli se pripremama i boravku u Međugorju gdje će hrvatska reprezentacija pronaći načine za druženje s hrvatskim navijačima", stoji u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider