Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbornik otvoreno

Niko Kovač za Dnevnik Nove TV: Nisam ni sanjao o ovakvoj godini

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dao je intervju za Dnevnik Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač je svima zaželio sretan i blagoslovljen Božić te zdravu i uspješnu 2014. godinu, a u intervjuu se osvrnuo na brojne teme.

"2013. godina je za mene bila jako uspješna, nikad nisam ni sanjao o tome da se može sve u kratkom roku dogoditi. Došao sam u drugom mjesecu i preuzeo mladu vrstu, u desetom sam zauzeo mjesto u A reprezentaciji, sada pak igram sa svojom ekipom Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Stvarno... Mislim da mi je to netko nacrtao i kazao prije u 2012. rekao bih da to sigurno neće biti tako, ali evo...", započeo je izbornik, osvrnuvši se na kaznu (10 utakmica i zabrana pristupa stadionima na SP-u) koju je FIFA odrezala Josipu Šimuniću:

'Šimunić je čovjek i momak koji ne bi mrava zgazio'

"Pa ja sam svima rekao već i to ću ponoviti. Ja znam Joea od 1999. godine, to je čovjek i momak koji ne bi mrava zgazio. To je čovjek koji poštuje sve ljude oko sebe, koji ima puno prijatelja koji nisu samo Hrvati nego Bošnjaci i Srbi, sa svakog drugog kraja svijeta i uvjeren sam da nikoga nije htio uvrijediti."

S Marijom Mandžukićem Hrvatska je prošla mnogo bolje: "To smo i znali da će biti kazna, ali nismo znali hoće li biti jedna ili više utakmica. Mandžo je definitivno obilježio ovu godinu jer je uzeo tri velike titule, tako da jednostavno on je trenutačno taj."

'Ako baš moramo igrati protiv Brazila, neka nas gleda cijeli svijet'

Prokomentirao je i protivnike koji nas čekaju u skupini A SP-a u Brazilu: "Ako baš moramo igrati s Brazilom neka bude prva utakmica gdje nas gleda cijeli svijet. Mi ćemo pokušati otežati im cijeli posao. Kamerun ne poznajemo, nikada nismo igrali protiv Afrikanaca, ali ćemo se i za Meksiko kao i za Brazil i Kamerun pripremiti maksimalno. No, jedno je priprema, dečki to ipak moraju pokazati na terenu."

HNS je nedavno objavio u kojem će kampu reprezentacija boraviti za vrijeme SP-a: "Znam iz iskustva koliko je bitno da igrači imaju dobar kamp. Zato sam inzistirao na tome da nađemo jedan kamp koji je kvalitetan i odličan."

Niko Kovač je glasovao za Francka Riberyja u izboru za Zlatnu loptu: "Ribery je osvojio tri titule. Ribery je od 1.1. do 31.12. igrao vrlo dobar, odličan nogomet i zato sam dao svoj glas njemu."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider