Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Idemo po gol'

Kovača zabrinula ozljeda Olića: Pitanje je hoće li biti u kadru?

U nedjelju su započele pripreme hrvatske reprezentacije za doigravanje s Islandom...

Izbornik Niko Kovač okupio je 'Vatrene' pred dvije vrlo važne utakmice s Islandom u sklopu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

>> Kovač za Island najavljuje velike promjene: Znat će se tko pije a tko plaća!

>> Problemi za Kovača i Hrvatsku: Olić zabio sjajan gol pa se ozlijedio

Prva utakmica je na Islandu, druga u Zagrebu, a za onu u Reykjaviku 15. studenog Kovač je otkrio što bi ga zadovoljilo.

"Idemo kao prvo postići gol. To nam je u prvom planu, a normalno da očekujemo pozitivan rezultat. Gore sigurno idemo s nadom, nadamo se pozitivnom ishodu. Ja sam se uvijek držao onog: Jedno je pričati, a drugo je djelo, istina je na terenu. Dečki su jedva čekali ovo okupljanje da napokon riješe put prema Brazilu."

Island je proučen, skeniran i mnogo je prikupljenih podataka po kojima će postaviti formaciju.

"Postoje još dvije-tri dvojbe. Moramo vidjeti što će nam biti s Olićem i Strinićem. To su stvari koje ne možemo predvidjeti, ne daj Bože da se još netko ozlijedi. Dečki puno igraju i moramo sve predvidjeti, ali znamo već kako ćemo."

Progovorio je izbornik i o tome kakvog protivnika očekuje.

"Gospodin Lagerback ima puno iskustva i sigurno neće srljati i igrat će ono što je do sada igrao. Ne vidim razloga da nešto mijenja jer su završili kao drugi i gledajući njihove utakmice to su napravili u skoro istom sastavu."

Kovača brine i zdravstveni karton Ivice Olića koji se koji se sinoć ozlijedio u utakmici njegovog Wolfsburga i Borussije Dortmund. Podsjetimo da je Ola postigao prekrasan gol na tom susretu.

"On je danas bio na pregledu i nije ništa puklo. Imao je udarac u leđa i jednostavno mu se zgrčio mišić lista i pitanje je hoće li biti u kadru za prvu utakmicu ali za drugu će biti sigurno spreman", rekao je Kovač. (Media servis)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider