Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iDEMO NA SVJETSKO PRVENSTVO!

HRVATSKA razbila Island i s igračem manje! Herojska pobjeda za BRAZIL!

Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine! Naši reprezentativci u uzvratu su svladali Island 2:0, golovima Mandžukića i Srne...

Izabranici Nike Kovača odigrali su fantastično. Bili su pravi, odlučni i hrabri. Baš onakvi kakve ih želimo gledati - uvijek! Odigrali smo gotovo bez ijedne mane i Islanđani zapravo mogu biti sretni što u Zagrebu nisu doživjeli potpuni potop.

>> KOMENTAR IVICE MEDE Rođen je novi magični trokut: Kao nekoć Boban, Asanović i 'Žuti'!

>> Izbornik najavio: Ovo je samo početak onog što bih ja želio

>> 32 odabrana: Ovo su SVI sudionici Svjetskog prvenstva u Brazilu

>> Otkrivena tajna ratničke Hrvatske: 'Izašli smo na teren poginuti!'

Krenuli smo otvoreno, s dvije promjene u odnosu na sastav iz Reykjavika. Kovačić i Olić dobili su prednost u odnosu na Eduarda i Iličevića. Već u 2. minuti Modrić zdesna vraća Perišiću, koji produžuje za Kovačića. Ipak, s 15-ak metara mladi veznjak puca visoko iznad vrata. Potom Arnason, u dva navrata, čisti u zadnji trenutak ispred Mandžukića, odnosno Olića...

Očekivano, Islanđani su se zatvorili u čvrsti blok, prijeteći udarcima s distance ili probojima preko krila. Doduše, rijetko. Svejedno, nije bilo ugodno pratiti njihove izlete na našu polovicu...

Jako blizu smo vodstvu u 22. minuti, kada Srna tuče s više od 20 metara, no Halldorsson čudesno čupa. Vodeći islandski redatelj, a bome i prilično dobar kao čuvar mreže, ipak je nemoćan u 29. minuti. S lijeve strane ubacio je Rakitić, na prvoj vratnici Perišić ne zahvaća loptu najbolje, no ona stiže na drugu vratnicu gdje je Mario Mandžukić. Koji dakako zna kamo treba pospremiti loptu! Maksimir je u euforiji, Hrvatska je konačno probila Island!

Blizu je Mandžo novog pogotka i deset minuta kasnije, kada nakon slabo zahvaćenog voleja Srne puca glavom, i to s poda. Opet brani Halldorsson! I onda, niti 60 sekundi kasnije - šok! Mandžukić je nespretno i grubo startao na Gudmundssona, pa sudac Kuipers nema drugog izbora, nego poslati našeg najboljeg napadača u svlačionicu! Mora se priznati, zasluženo...

Panika je uhvatila sve. Na stadionu, pred TV ekranima... Međutim, oni na travnjaku i pored njega ostali su apsolutno 'cool'. Izdržali su naši do odmora, pa u nastavak krenuli - golom! Golčinom Srne! Kako li je samo povukao Kovačić, nanizao u slalomu nekoliko Islanđana, pa gurnuo desnu za Srnu. Kapetan je opalio s vrha 16-erca bez previše razmišljanja, Halldorsson je iznenađen i ovaj puta tek statist. Hrvatska ima 2:0 u 47. minuti!

Što kažete na plasman Vatrenih u Brazil?

Ukupno glasova:

Taj pogodak dao nam je mirnoću, ali i dodatna krila. Jer s igračem manje blizu smo 3:0, i to u više navrata. Kovačić nakon novog slaloma ostaje bez snage prilikom izlaska pred Halldorssona, pa dobivamo samo korner. Iz kuta ubacuje Rakitić, a Olić fenomenalnim škaricama pogađa gredu. Lopta nažalost ne ide u mrežu, pribrao se islandski vratar i uzeo je u ruke.

Halldorsson je potom skidao '1 na 1' i Perišiću i Pranjiću, no straha nije bilo. Kako i bi, kada smo odigrali tako zrelo i pametno. Svi za jednoga, jedan za sve. Luka Modrić bio je posvuda, kreirao, uklizivao, trčao kontre, čistio pred golom... A na istoj razini i svi ostali. Hrvatska s Nikom Kovačom ide na Svjetsko prvenstvo u Brazil, tamo gdje i pripada!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider