Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Crveni vjetar u leđa'

Ludo slavlje u autobusu: 'Izašli smo na teren poginuti!'

Hrvatski reprezentativci bili su oduševljeni nakon trijumfa nad Islandom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ludo je bilo u autobusu koji je naše igrače odveo sa stadiona. Dejan Lovren je na Twitteru to i dokazao fotografijom. Naši su igrači nakon utakmice bili presretni.

Darijo Srna pečatirao je vizu za Brazil, pogotkom s igračem manje početkom drugog poluvremena: "Ona priča s pivama je njihova sramota", poručio je zadovoljni Srna neposredno nakon dvoboja, dok je još trajalo slavlje igrača i stručnog stožera s više od 20 tisuća navijača:

>> 32 odabrana: Ovo su SVI sudionici Svjetskog prvenstva u Brazilu!

>> HRVATSKA razbila Island i s igračem manje! Herojska pobjeda za BRAZIL!

>> KOMENTAR IVICE MEDE

>> Press konferencija Nike Kovača

"Zahvaljujem ovoj predivnoj publici, zaslužili smo ovo. Primio sam puno kritika u zadnje vrijeme, ali pokazao sam da mogu igrati za reprezentaciju jednako dobro kao i prije. Danas nismo imali pravo razočarati sami sebe, navijače, izbornika i ostale", poručio je kapetan.

Srna je opisao i situaciju kod drugog gola, kad mu je izbornik Kovač sugerirao da kada treba krenuti naprijed u trenucima dok je Kovačić 'vozio' slalom među Islanđanima: "Izbornik zna da ja nisam igrač koji igra samo obranu.Mislim da nam je moj drugi gol puno olakšao, posvećujem ga svojoj obitelji, ženi i djetetu", poručio je Srna, dodavši:

Kovačić: Bilo bi žalosno da se nismo plasirali

"Crveni karton nam je bio vjetar u leđa, rekao sam suigračima u svlačionici ako je Island izdržao tamo 40 minuta s igračem manje, onda možemo i mi."

Mateo Kovačić pružio je najbolju igru u svom kratkom stažu u reprezentaciji, dokazavši da je vanserijski talent: "Bilo bi žalosno da se nismo plasirali. Dogovorili smo se u svlačionici da zaboravimo sve loše što je bilo, izašli smo na teren poginuti za Hrvatsku."

Modrić: Možemo se nositi s najboljima, ali bit ćemo još i bolji

Luka Modrić bio je briljantan, bilo ga je svugdje po terenu i podsjetio je na najbolje svoje partije iz Reala: "Mogu samo reći da smo presretni što smo se plasirali, mislim da smo kroz ove dvije utakmice to i zaslužili. Čestitam i Islandu, nadam se da će se plasirati na neko od idućih velikih natjecanja. Čestitam i nama, presretni smo, nemam riječi, dogovorili smo se i odigrali sve ono što smo rekli", rekao je Luka:

"Navijači su bili fenomenalni, njihova podrška nam puno znači. Kad na terenu pokažemo ovakvo zajedništvo kao večeras, onda se možemo nositi s najboljim ekipama na svijetu. Kad budemo imali više vremena za uigravanje bit ćemo još bolji, kad pohvatamo izbornikove ideje."

Jelavić: Crveni karton Mandži nas je naljutio

Danijel Pranjić odigrao je dvije vrlo dobre partije u doigravanju, na poziciji lijevog beka: "Svi smo dali maksimum i zasluženo idemo u Brazil, i s igračem manje smo igrali dobro i dobro se otvarali kad bi presjekli loptu. Na kraju je završilo 2:0, a rezultat je mogao biti i veći. Znali smo što želimo, željeli smo otići u Brazil i to smo pokazali svima našom izvedbom na terenu. Bili su nam pomoć, bilo je puno lakše igrati."

Nikica Jelavić priliku je dobio u drugom poluvremenu, kada je zamijenio Olića: "Stvorila se atmosfera u medijima kao da igramo protiv Francuske. Pokazali smo da smo puno bolji od njih, dobro smo ih analizirali, sve smo prošli. Svaki dan je bio sastanak, dobro smo pogledali svaki detalj, bili smo maksimalno koncentrirani i s igračem manje smo ih razbili, taj crveni karton Mandži kao da nas je naljutio."

Što kažete na plasman Vatrenih u Brazil?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider