Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu i hrvatski navijači

Zbog koga na Srbija - Hrvatska stižu Abramovič i Mourinho?

Okršaj Srbije i Hrvatske na Marakani uživo će gledati vlasnik i trener Chelseaja - Roman Abramović i Jose Mourinho, ali i hrvatski navijači...

SVE O UTAKMICI SRBIJA - HRVATSKA!

„Osiguranje je kao da je Obama stigao u Beograd“, dobacio je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna novinarima koji su pratili sinoćnji trening hrvatske reprezentacije na beogradskoj Marakani.

>> ŽELJKO VELA iz Beograda: Kad vidite sve ovo, ima li regionalna liga uopće smisla?

>> Mamić: Nisam nacionalist! Bila bi privilegija raditi u Zvezdi!

>> Štimac: Idemo po pobjedu! Marakana nas ne može impresionirati!

U Beograd nije stigao američki predsjednik, ali jesu Roman Abramovič i Jose Mourinho, koji će uživo gledati večerašnji okršaj Hrvatske i Srbije na stadionu Crvene zvezde. Vlasnika i trenera Chelseaja na utakmicu je pozvao Bane Ivanović, stoper „penzionera“ i „orlova“, a domaćin će im biti Peđa Mijatović. Beograd slovi kao grad za provod, no čini se da ruski milijarder stiže drugim povodom.

Abramovič kupuje Zvezdu, Mourinho 'cilja' pojačanja

Abramovič navodno dolazi na pregovore oko moguće kupnje posrnulog srpskog velikana Crvene zvezde, od kojeg želi napraviti stalnog sudionika Lige prvaka, dok će Mourinho prije svega „baciti oko“ na travnjak. Portugalac je navodno „naciljao“ Nemanju Matića, povratnika u srpsku reprezentaciju i zadnjeg veznog lisabonske Benfice. Portugalski velikan za njega traži 45 milijuna eura, a Abramovič se navodno osobno želi uvjeriti vrijedi li doista toliko.

Mourinho „na piku“ ima i neke hrvatske nogometaše. Zna se da je Luka Modrić ostavio sjajan dojam kod portugalskog trenera dok je vodio Real Madrid. Mourinho iznimno cijeni Marija Mandžukića, a u nogometnim kuloarima se priča da je zainteresiran i za Alena Halilovića... Mourinho i Abramovič pozorno će motriti aktere, to bi trebao biti dodatni motiv nogometašima u oba sastava, iako u ovakvim utakmica motiva nikada ne nedostaje.

Maminjo zasjenio Abramoviča i Mourinha

Usprkos Abramoviču i Mourinhu u Beogradu je status najveće zvijezde pokupio Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić, koji je zasigurno neće propustiti priliku da  "baci koju" su počasnim gostima iz Londona. Sjedit će blizu jedni drugima, a vjerojatno će popričati i nakon utakmice. Maminjo je sinoć gostovao u udarnom terminu srpske javne televizije. Bio je u svojem elementu, „bomboni“ su ispadali iz usta, a nakon toga je pohitao na večeru sa srpskom elitom iz svijeta sporta koju je predvodio Dragan Džajić. Uz „leskovački voz“ i šljivovicu iz Svilajnca potegnut će se mnoge teme, a na tapeti bi mogla biti i regionalna liga, koja se uz ovolike mjere osiguranja čini kao čista fatamorgana.

4000 policajaca čuva Hrvate

Uefa je poslala upozorenje, a srpske vlasti pušu i na hladno. Čak četiri tisuće srpskih policajaca čuva hrvatsku ekspediciju. Beogradom bruje helikopteri i odjekuje konjski topot po asfaltnim ulicama. Na svakom ćošku barem po jedan policajac. Ne pamti se takvo osiguranje u glavnom srpskom gradu. Prvi potpredsjednik srpske Vlade Aleksandar Vučić, prema mnogim analitičarima najmoćniji Srbin u ovom trenutku, siguran je da će utakmica proći bez ikakvih nereda i izgreda. Pozvao je roditelje da s djecom dođu na Marakanu i daju podršku srpskoj reprezentaciji.

Hrvatski navijači stigli u Beograd

U Beograd su stigli i hrvatski navijači. Ulaznice su nabavili prilično lako. Iako su organizatori najavili da imaju svoje metode kako će prepoznati Hrvate, prilično je jasno da će ih teško spriječiti da uđu na stadion. Podrazumijeva se da neće pred Marakanu banuti u hrvatskim obilježjima. Tko će ih prepoznati među tridesetak tisuća gledatelja, koliko se očekuje da će ih se skupiti na Marakani? Iako Beogradom kruži priča o navodnoj odmazdi zbog nedavnih događaja u Vukovaru, sve upućuje da će utakmica proći bez većih incidenata. Nadajmo se da će tako i biti. 

Štimac i Mihajlović 'majstori iznenađenja'

Štimac i Mihajlović kriju sastave „kao zmija noge“. Obojica su „majstori iznenađenja“. Vidjet ćemo hoće li ovaj put povući poteze koje nitko ili malo tko očekuje? Jasno da to što ih nitko ne očekuje ne znači i da su automatski dobri. Srpski novinari na osnovi sinoćnjeg treninga prognoziraju ovu jedanaestoricu:

Stojković - Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov – Matić, Fejsa - Tošić, Đuričić, Marković - Mitrović.

Zadnji put nisu pogodili pola momčad pa ovaj sastav uzmite s velikom rezervom. Prognoza sastava kod Štimca i Mihajlovića podjednako je nezahvalna kao i prognoza rezultata. S obzirom na posljednje partije obje reprezentacije, ni Sai Baba se ne bi usudio prognozirati krajnji ishod. Čini nam se da će Fortuna odigrati glavnu ulogu.

Hrvatsku protiv Srbije čeka...

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider