Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Imate bolje igrače'

VIDEO: Pogledajte Mamićev nastup na RTS-u u udarnom terminu!

Zdravko Mamić, izvršni predsjednik zagrebačkog Dinama, gostovao je na jednoj srpskoj TV postaji u udarnom terminu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI SRBIJA - HRVATSKA!

Uoči okršaja Srbije i Hrvatske na beogradskoj Marakani, Zdravko Mamić, izvršni predsjednik zagrebačkog Dinama, gostovao je na RTS-u u udarnom terminu u 21.30.

Emisija 'Oko' inače ide u 23 sata, ali je zbog Mamića - pomaknuta. Dinamov gazda organizirao je večeru sa srpskim nogometnim uglednicima, pa mu je javna TV izašla u susret.

>> Štimac: Idemo po pobjedu! Marakana nas ne može impresionirati!

>> 'Najjači čovjek' Srbije: Ako nekom padne napamet raditi cirkus...

>> VIDEO: Hrvati stigli u Beograd uz neviđene mjere osiguranja

Mamić je prokomentirao ponudu predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića da dođe raditi u klub s Marakane.

"Bila bi privilegija raditi u Zvezdi, da su normalne okolnosti. Mislim da Zvezda ima snage da se vrati na put uspjeha i očekujem da se to dogodi. Ona je uvijek pravila vrhunske i unosne transfere i u dva velika kluba iz Srbije postojali su majstori za transfere, Džajić, Cvetković, Bjeković, Zečević, ali... Tamo gdje je Zvezda bila nekada, sada je Dinamo, koji može, dva, tri puta reći ne ponudama koje dobiva.“

Mamić je istaknuo kako Dinamo godinama sudjeluje u europskim natjecanjima.

„U osam godina Dinamo je zaradio 150 milijuna eura. To je važno za afirmaciju igrača i zato su Hrvati skuplji od Srba, koji su igrački bolji, ali nikada nisu izgradili kult reprezentacije. To se vidi po otkazima, sa kojima se suočavate često. Tu prije svega mislim na Matića, koji se vraća, Ljajića, Vidića, Stankovića... Simpatično mi je što Mihajlović traži da se pjeva himna, jer time želi pokazati koliko je svima u timu stalo da pokažu koliko im znači reprezentacija. Hrvati su to spontano počeli raditi", rekao je Mamić.

Mamić je otkrio svoja očekivanja pred utakmicu Srbije i Hrvatske.

"Pobjedom bi osigurali drugo mjesto, a često smo na velika nadmetanja odlazili iz baraža. Za Srbiju je također to veliki meč i svakako žele revanš za poraz u Zagrebu. Bio bih zadovoljan da Hrvatska ne izgubi.“

Mamić je potvrdio da se često zabavlja u Srbiji i BiH.

"Srbi i Bosanci su nezamjenjivi po humoru, i nitko se od vas ne zna bolje zabavljati. Ja volim Hrvatsku, ali nisam nacionalist i šovinist. Govorio sam da je Jugoslavija bila najljepša zemlja na svijetu. Poštujem i volim srpski narod i zbog toga me manjina u Hrvatskoj naziva četnikom.“

Pobijedio Eduarda na sudu

Mamić je na RTS-u otkrio i kako je izašao kao pobjednik u sudskom sporu s Eduardom, a o vrijeđanju ministra Jovanovića na nacionalnoj osnovi se pokušao opravdati:

''Proveo sam noć u zatvoru, ali nisam vrijeđao Srbe. Ja volim Srbe. Meni je bio cilj samo povrijediti Jovanovića jer je on vrijeđao mene i hrvatski nogomet.''

Na kraju je dodao:

„Ja bih volio da se Srbija ekonomski i tržišno predstavi u mojoj zemlji, jer je to dobro za sve. Ja sam među prvima bio za regionalnu nogometnu ligu, jer je to normalno i moguće. Da imamo sposobnu vlast, mogli bi mnogo toga, ali nažalost nije tako. Mi se ne možemo  suprotstaviti huliganima i to je razlog zbog čega ta liga i dalje ne postoji", zaključio je Mamić.

Hrvatsku protiv Srbije čeka...

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider