Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez krenuo u akciju

Real sprema spektakularan transfer: Pada svjetski rekord!

Mladi napadač Monaca Kylian Mbappe oduševio je Realove stručnjake.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoliko španjolskih medija tvrdi kako je Real Madrid pokrenuo akciju dovođenja nove zvijezde francuskog i europskog nogometa Kyliana Mbappea.

Mladi napadač Monaca, kojem je tek 18 godina, oduševio je Realove stručnjake igrama u ovoj sezoni, kada je naprosto eksplodirao i kupi hvalospjeve gdje god se pojavi. Ove sezone postigao je 19 golova u 32 utakmice, a posebice je u velikoj formi od nove godine, u posljednjih sedam utakmica zabio je deset golova.

Podsjeća na Henrya, ali i na Ronalda

Figurom, stasom, korakom i tehničkim znanjem Mbappé mnoge podsjeća na Thierryja Henryja, slavnog francuskog nogometaša koji je najveći trag ostavio u Arsenalu. U Realu tvrde da ima nešto i od brazilskog Ronalda. Na utakmici s Caenom u prošlom kolu francuske lige postigao je dva gola i cijeli stadion priredio mu je ovacije prilikom izlaska s terena, baš kao što je i Old Trafford onomad ispratio Ronalda grandioznim pljeskom dok je ovaj nosio dres Reala.

Mbappé je odigrao doista sjajnu partiju u nedavnom trijumfu Monaca protiv Manhcester Cityja u osmini finala Lige prvaka, a ta je prezentacija navodno bila prijelomna u odluci Florentina Pereza da krene po njega.
Međutim, cijena će biti paprena, ovisno o izvoru već sada se kreće između 110 i 120 milijuna eura, čime bi nadmašio transferni rekord Paula Pogbe.

Madridski As saznaje kako je Monaco prošlog tjedna navodno odbio ponudu jednog neimenovanog engleskog prvoligaša koja je iznosila 110 milijuna eura. Ako je ta informacija točna, konačna cifra mogla bi biti i puno veća od 120 milijuna, jer je očito da ga Monaco neće tako lako pustiti.

Mendes ispituje teren

Probitačni Jorge Mendes nije menadžer mladog igrača, ali budući da ima odlične veze u Monacu, Real ga je navodno angažirao da ispita situaciju i dozna za koliko bi Kneževi pustili Mbappea, atletski i tehnički moćnog mladca, čiji je otac Kamerunac, a majka Alžirka.

U Monacu jako dobro znaju da Mbappeu cijena može samo rasti, možda će drastično porasti već nakon četvrtfinala Lige prvaka ako pruži podjednako dojmljive partije kao protiv Manchester Cityja.

Uskoro će vrijediti 150 milijuna eura“, prenosi As izjavu izvora bliskog igraču.

Lako moguće kad se zna da Mbappe tek treba upisati prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Francuske. U kadru je za predstojeće utakmice s Luksemburgom i Španjolskom. Dvoboj sa Španjolcima mogao bi biti nova odskočna daska za Mbappea i Monaco.

Madriđani moraju brzo reagirati, jer Mbappea žele svi premierligaški teškaši, želi ga i PSG, među ostalim rođen je u Bondyju, predgrađu Pariza, a navodno i Barcelona razmatra situaciju. Perez je, čini se, već krenuo u akciju. Francuski mediji izvješćuju da je predsjednik Reala bio na utakmici s Manchester Cityjem u Monaku, te da je viđen na večeri s čelnikom Cityja Khaldoonom Al-Mubarakom. Ne zna se o čemu se točno razgovarali, ali spekulira se da su razmatrali različite transferne kombinacije.

Benzema odlazi, Real želi i Lemara

Jer, ako Perez odluči iskrcati za Mbappea značajno preko stotinu milijuna, logično je da će netko morati i otići sa Santiago Bernabeua. Karim Benzema čini se prvim kandidatom, no moguće se i druge kombinacije. Real je navodno zainteresiran za još jednog igrača Monaca, Thomasa Lemara, 21-godišnjeg veznjaka, no on je u ovom trenutku u drugom planu.

Nije nebitno i što je Zinedine Zidane očaran Mbappeom. Nedavno je otkrio da ga je želio dovesti u Real još prije četiri-pet godina, ali Mbappe se odlučio za ostanak u Francuskoj. Tko zna kako bi mu se karijera razvijala da je prešao u Realu, ali sigurno je da bi Madriđani uštedjeli silne milijune.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider