Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madriđani prijete odmazdom

Ovo je kao objava rata: Evo što je Barca ponudila zvijezdi Reala

Na pomolu je veliki sukob Reala i Barcelone s nesagledivim posljedicama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavlja se sapunica godine. Real Madrid i Barcelona opasno su se zakačili oko Isca Alarcona, veznjaka madridskog kluba koji uporno odbija produžiti ugovor s Realom, te se već duže vrijeme spekulira kako koketira s Barcelonom.

Nova potvrda da u tom dimu ima vatre stigla je ovog tjedna. Novinar El Paisa Diego Torres, poznat po odličnim vezama s čelnim ljudima Reala, izjavio je za katalonski radio RAC1 da je Isco dobio ponudu Barcelone. Otišao je i korak dalje pa detaljizirao razgovore. Prema njegovom saznanju Barcelona je ponudila Iscu 20 milijuna eura „nagrade na ruke“ ako odbije produžiti ugovor s Realom i prijeđe u Barcelonu bez odštete. Podrazumijeva se da bi uz to dobio plaću od traženih deset milijuna eura neto godišnje.

Prije nekoliko tjedana pojavila se informacija da je Florentino Perez nevoljko pristao na spomenutu cifru, no to nije jedini Iscov uvjet za produženje ugovora. Isco navodno želi da mu se jamči bolji status u momčadi, a u Realu mu to nisu spremni potvrditi. S druge strane, Barca mami Isca financijskom ponudom, ali i obećanjima da će na Camp Nouu imati ulogu glavnog kreatora igre, što je za njega ključna stvar u cijeloj priči.

Dakle, čini se da Isco i nema razloga za razmišljanje, em će financijski proći jako dobro, em će i igrački profitirati, ako potpiše za Barcelonu.
No, postoji veliki problem. Ako Isco želi pokupiti šlag od spomenutih 20 milijuna eura, morat će pretrpjeti štošta Realu. Vjerojatno bi propustio i Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Naime, Iscu istječe ugovor tek u ljeto 2018., a ako ne produži ugovor, bit će na ledu i teško da će igrati. Takav neće biti potreban ni reprezentaciji. Osim toga, Real će ga ne ljeto možda htjeti prodati u Englesku ili Italiju i neću mu biti jednostavno odbiti transfer.

Isco bi i na taj način bi mogao profitirati, jer Real će biti u škripcu i neće moći tražiti neku pozamašnu svotu, a što transfer bude manji, Iscova zarada na ruke ili plaća bit će veća. Javna je tajna da je to model poslovanja u nogometu već godinama. Međutim, u tom slučaju neće moći prijeći u Barcelonu, jer teško da će ga Real pristati prodati Kataloncima, pogotovo ga ne bi prodali za „siću“. Isco navodno ima u ugovoru s Realom da ne može prijeći u Barcelonu, ali klauzula ne vrijedi ako mu istekne ugovor.

Jasno je da Isco kalkulira i traži za sebe najpovoljniji rasplet priče, dok Perez navodno preko nekih kanala prijeti čelnicima Barceloni odmazdom. Poručio im je da odustanu od Isca ili će im uzvratiti nesmiljenom žestinom. Pretpostavlja se da bi krenuo po jednu od zvijezda Barcelone. Tko će profitirati, a tko će izvući deblji kraj u toj igri živaca, tek ćemo vidjeti, ali lako je moguća eskalacija sukoba između Reala i Barce, koji su ionako u lošim odnosima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider