Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klanske borbe

Eskalacija sukoba u Barceloni: Evo što traži sujetni Messi i kako mu se rugaju u Realu

Predsjednika Real Florentino Perez otkrio je pikanterije iz svlačionice Barcelone...

Luis Enrique neće produžiti ugovor s Barcelonom i odlazi na ljeto.“ Navodno je ovu rečenicu izgovorio predsjednik Real Madrida Florentino Perez u neformalnom razgovoru s nekolicinom novinara na tradicionalnoj božićnoj večeri „kraljevskog kluba“.

Barca "smješta" Rakitiću: Pošteni Hrvat žrtva prljavih igara, ali ima sjajnu ponudu

Prema pisanju nekih španjolskih medija, stanje u Barceloni bila je glavna tema tijekom Perezova razgovora s madridskim novinarima koji svakodnevno prate Real. Jedna od Perezovih prognoza bila je i ta da će Real na duže staze preuzeti dominaciju u španjolskom nogometu i da Barcelonu tek očekuju teški dani.

Predsjednik Reala tvrdi da na Camp Nouu vlada napeta atmosfera te da se iza kulisa svašta događa, da tinjaju sukobi i klanske borbe koje bi u narednim tjednima mogle eskalirati u otvoreni sukob koji neće biti moguće sakriti. Jedan od primjera je recentna situacija s Ivanom Rakitićem koji polako prerasta u slučaj i mogao bi biti žrtva prljavih igara na katalonskom dvoru.

Barca u velikim problemima

Iz Madrida se već odavno puštaju priče kako je Barcelona u velikim financijskim problemima zbog enormnih financijskih apetita njezinih zvijezda. To se može nazrijeti i prema nekim izjavama predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomeua, koji je javno poručio svojim igračima da ne mogu očekivati kako će plaće rasti u nedogled i da Barcelona prije svega mora misliti na financijsku stabilnost kluba te je potencirao održivi razvoj kluba nauštrb nesmiljene potrošnje.

Drugim riječima rečeno, Barcelona si ne smije više dozvoliti da troši više nego što zarađuje, što je bio čest slučaj u prošlosti i doveo je do ogromnih dugova koje Barcelona još uvijek otplaćuje. Osim toga, činjenica jest da je udio plaća u proračunu katalonskog kluba probio zadane limite od strane UEFA-e.

Detalji novinarskih razgovora s Perezom procurili su iste večeri, što ne treba čuditi. Takvi razgovori obično se i vode s tom svrhom da budu objavljeni. To u Kataloniji tumače kao još jednim pokušajem Madriđana da unesu nemir u Barcelonu i dodatno je destabiliziraju. Klasične psihološke igre na relaciji Madrid – Barcelona.

Enrique napuša Barcelonu

Kako god, Perez je, među ostalim, navodno kazao da je Luis Enrique u lošim odnosima s nekoliko igrača, posebice s klanom koji predvodi Lionel Messi. Nije tajna da su Enrique i Messi u prošlosti imali nesuglasice pa i žestoke svađe.

Dobro je poznat slučaj nakon onog već epskog poraza na Anoeti iz pretprošle sezone kada je sve skupa izašlo na površinu. Ta krizna situacija je prevladana nizom pobjeda, povratkom na vrh ljestvice i u konačnici osvajanjem trostruke krune. Ovaj put se ne nazire tako sretan završetak. Navodno je Enrique već prelomio i namjerava na kraju sezone otići.

"Diktator" Messi

Pojavile su se i glasine kako su predstavnici Barcelone navodno obavili razgovore s Jorgeom Sampaolijem, argentinskim trenerom koji uspješno vodi Sevillu i što je možda još značajnije, u odličnim je odnosima s Messijem, koji po mnogima diktira stvari na Camp Nouu. Navodno u Realovoj svlačionici Messija u šali nazivaju „opakim patuljkom“ i „malim diktatorom“.

I na drugim adresama stječe se dojam da je Messi pravi gazda u Barceloni. Jedna od spekulacija koja se ovih dana vrti jest ta da Messi, osim velikog povećanja plaće, uvjetuje ostanak u Barceloni i pravom na suodlučivanje kod izbora novog trenera i kupovine pojačanja.

Dakle, traži da ga se pita u bitnim stvarima i da se poštuju njegove želje, a navodna Messijeva želja je da se Barca rastane s Enriqueom na kraju sezone i dovede Sampaolija, te da na ljeto dođu istinska pojačanja na deficitarnim pozicijama, a ne kao u posljednje vrijeme „poluproizvodi“.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider