Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lov na Ligu prvaka

Kovaču stiže veliko pojačanje iz Reala: Na vrh Bundeslige sa sjajnim napadačem

Real Madrid mogao bi ove zime poslati na posudbu u Eintracht iz Frankfurta svojeg talentiranog napadača Mariana Diaza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) smanjio kaznu Realu, koju mu je odrezala FIFA-a zbog nepravilnosti u dovođenju maloljetnih igrača, na Santiago Bernabeuu lakše se diše. Madriđani sada mogu slobodnije planirati sljedeće poteze.

Opet frka u Realu: Zidane i Perez pucaju od bijesa, Hrvati naljutili suigrače

Budući da ima sasvim dobro popunjen roster, Real bi trebao proći zimski prijelazni rok i cijelu sezonu bez većih ogrebotina, a na ljeto će se vratiti na tržište nogu kao jedan od najaktivnijih igrača.

Real ove zime neće moći registrirati nove igrače, ali to ne znači da ne može kupovati i dogovarati nove transfere. Moguće je da Madriđani kupe nekog novog igrača koji će pričekati pola godine da zaigra ili da dogovore transfer i ostave potencijalno pojačanje negdje na posudbi. Lako je moguće da Madriđani i nekoga prodaju u zimskom prijelaznom roku.

Real daje Mariana Diaza na posudbu u Eintracht

Kako sad stvari stoje, Mariano Diaz bi mogao napustiti Bernabeuu. Iako se radi o vrlo talentiranom nogometašu i Real ga se ne želi samo tako riješiti, dominikanski napadač ne može računati na ozbiljniju minutažu pokraj Karima Benzeme i Alvara Morate i za njega bi možda bilo najbolje da nađe klub u kojem će igrati. Real traži klub kojem bi ga posudio ili možda prodao uz klauzulu o mogućem reotkupu.

Čini se da je živo zainteresiran frankfurtski Eintracht, kojeg s velikim uspjehom trenira hrvatski stručnjak Niko Kovač. Navodno je tehnički direktor Eintrachta već bio u Madridu na razgovorima. Real i Eintracht u odličnom su odnosima i imaju vrlo plodonosnu suradnju. Jer, sličan sporazum sklopili su oko Jesusa Valleja, mladog stopera kojeg je Real ovog ljeta poslao na kaljenje u Frankfurt.

Ta suradnja pokazala se punim pogotkom. Valleja je možda i otkriće sezone u Bundesligi, igra odlično pod palicom Kovača i Real ga namjerava vratiti s posudbe već idućeg ljeta. Eintracht trenutačno odlično stoji u Bundesligi, uz RB Lepzig možda je i najugodnije iznenađenje sezone.

Nakon sinoćnje pobjede nad Mainzom, Eintracht je preskočio Borussiju Dortmund i barem nakratko se probio na treće mjesto, koje izravno vodi u Ligu prvaka. S dobrim igrama i položajem na ljestvici porasli su i apetiti nekoć velikog kluba iz Frankfurta koji je posljednjih godina varirao na granici prve i druge lige. Nakon što ga je prošle sezone u doigravanju spasio od pada u 2. Bundesligu, Kovač je iznenađujuće podigao Eintracht u neslućene visine.

Kovaču treba pojačanje u napadu

Da bi održao visoku poziciju, Kovaču nedostaje upravo jedan dobar napadač, a upravo bi Mariano mogao biti to neophodno pojačanje u vršku napada. Budući da se Vallejo odlično razvio na Waldstadionu pod vodstvom hrvatskog stručanjaka, logično je da u Realu razmišljaju kako ne bi bilo loše da i Mariano ove zime pošalju Kovaču. Kako trenutačno stvari stoje, to će se vjerojatno i dogoditi.

Iako igra za Dominikansku Republiku, Mariano je rođen u Kataloniji, Premia de Maru. Nogomet je počeo igrati u Espanyolu. Real ga je doveo kao talentiranog juniora prije četiri godine, u međuvremenu je prošao C i B selekciju Reala. Zinedine Zidane priključio ga je prvoj momčad u kolovozu ove godine, nakon što se Benzema ozlijedio.

Upisao je šest nastupa i postigao pet golova. Odigrao je zapaženu ulogu. Imao je i važnu rolu u preokretu Reala protiv Deportiva u pretprošlom kolu Primere. Real je do 84. minute na Bernabeuu gubio 2:1; Mariano je izjednačio, a Sergio Ramos zabio za pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Ta tri boda na kraju balade možda se pokažu odlučujućim. S obzirom na kvalitetu i talent, mislimo da nije pretjerano reći kako bi mogao biti doista veliko pojačanje za Eintracht.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider