Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dokaz tko je najmoćniji

U Realu slave, u Barceloni nevjerica: Madriđanima ipak dozvoljen ljetni šoping!

Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) smanjio je FIFA-inu kaznu Realu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Santiago Bernabeuu otvaraju šampanjac. Višemjesečna tiha diplomacija i lobiranje Florentina Pereza na svim stranama urodilo je plodom.

Senzacionalni transferi: Legenda Barce pomaže Realu, Arsenal želi zvijezdu Dortmunda

Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) smanjio je FIFA-inu kaznu Realu s dva na jedan prijelazni rok po pitanju zabrane registriranja novih igrača. Real je to objavio na svojoj službenoj web stranici. Tako će Real već na ljeto moći registrirati nove igrače, što je odlična vijest za Madriđane, jer je ljetni prijelazni rok puno važniji od zimskog.

Spekuliralo se kako će konačna odluka CAS-a pasti između 23. i 28. prosinca, no dogodilo se ipak nekoliko dana prije. Čini se da je Real na najbolji mogući način iskoristio odlazak Seppa Blattera s mjesta predsjednika FIFA-e i dolazak njegova nasljednika Giannija Infantina. Nije teško pretpostaviti da period lobiranja nije mogao proći bez kucanja na vrata Reala, najvećeg i po svim pitanjima najmoćnijeg svjetskog kluba.

Barca "smješta" Rakitiću: Pošteni Hrvat žrtva prljavih igara, ali ima sjajnu ponudu

Realove poluge moći navodno su posljednjih tjedana intenzivirale pritisak na novog predsjednika FIFA-e da povuče određene korake.

Barceloni bi mogli „izrasti rogovi“. Podsjećamo da je Barca zbog istog prijestupa, nepravilnosti kod dovođenja maloljetnih nogometaša, kažnjena s dva prijelazna roka bez mogućnosti registriranja novih igrača.

Barca se također žalila, ali je ipak morala izdržati cijelu kaznu. Nije teško pretpostaviti kako će Katalonija reagirati. Katalonski mediji već „bijesne“, odluku CAS-a proglašavaju skandalom i igrom iza kulisa u režiji FIFA-e i Reala. Očekuju nas zanimljivi dani.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider