Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Budi zavist i ljubomoru

VIDEO Novi stadion Atletica dobio ime: Pogledajte remek djelo kojem se divi cijeli svijet

Atletico Madrid predstavio je ime svojeg novog, doista grandioznog stadiona, koji će biti jedan od najvećih u Španjolskoj i zacijelo jedan od najljepših na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico Madrid predstavio je ime svojeg novog stadiona koji će otvoriti vrata navijačima sljedeće sezone. Čelnici „rojiblancosa“ danas su pred „sociosima“ prezentirali ugovor koji su sklopili s kineskom sponzorom, grupacijom Wanda po kojoj će stadion do sada znan pod imenom La Peineta nositi ime.

Barca našla način kako da se vrati na vrh Europe: Real pod svaku cijenu minira Katalonce

Kako bi se održao povijesni kontinuitet, „prezime stadiona“ bit će Metropolitano, pa će se stadion zvati punim imenom Wanda Metropolitano. Prezentaciji su nazočili prva tri kapetana momčadi Gabi, Godin i Koke te skupina veterana slavnog madridskog kluba.

„Danas proživljavamo jedne od najslavnijih dana našeg kluba. Ponosni smo na uspjehe koje smo postigli posljednjih godina. Dobit ćemo novi dom, ali nećemo zaboraviti naše stare stadione: Retiro, O’Donell, Metropolitano i naš dragi Vicente Calderon. Korak po korak došli smo do ovog gdje smo sada. Ovo je iznimno važan korak za daljnji razvoj kluba“, istakao je predsjednik Atletica Enrique Cerezo.

Wanda Group najveća je kineska tvrtka koja se bavi iznajmljivanjem poslovnih prostora i zemljišta, u svojem posjedu ima najveći lanac kino dvorana na svijetu, te jedan od najvećih lanaca luksuznih hotela.

Kinezi su već ušli u vlasništvo Atletica kupivši prošle godine 20 posto dionica kluba, a sada su i glavni sponzori novog velebnog stadiona Atletica koji će imati oko 70.000 mjesta i bit će jedan od najmodernijih i najljepših na svijetu. Na "eventu" je predstavljen i novi dizajn Atleticova grba koji simbolizira uspješnu evoluciju "rojiblancosa".

Atletico dobiva stadion koji budi zavist i ljubomoru konkurenata te novu veliku financijsku injekciju za borbu s Realom i Barcelonom, jer se očekuje da će mu donijeti veliki porast prihoda u svim segmentima poslovanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider