Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Rat do istrebljenja"

Barca našla način kako da se vrati na vrh Europe: Real pod svaku cijenu minira Katalonce

Real Madrid želi pomrsiti račune Barcelone i spriječiti ju da riješi akutni problem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici Reala i Borussije Dortmund iskoristili su utakmicu njihovih klubova u Ligi prvaka kako bi porazgovarali o mogućim poslovnim aranžmanima dvaju klubova. Ta je informacija izazvala veliki odjek u španjolskim medijima, kako madridskim tako i katalonskim. Razlog je očit i vječan: borba španjolskih velikana za pojačanja i međusobno podmetanje nogu.

Da je Real zainteresiran za gabonskog napadača u redovima „crno-žutih“ iz Dortmunda Pierrea-Emericka Aubameyanga nije nikakva novost, no jest zanimanje za Ousmanea Dembelea i posebice Juliana Weigla.

Weigl na meti Reala i Barce

Upravo je ovaj posljednji razlog pomutnje koja je nastala u katalonskim redovima. Naime, Barcelona je „naciljala“ 21-godišnjeg njemačkog veznjaka i navodno je već poduzela neke konkretne korake.

U Realu su to očito saznali pa je prostrujala informacija španjolskim medijskim eterom kako je Florentino Perez izvršio pritisak na Reinharda Rauballa da Weigla ne prodaje Barceloni nego da ga prepusti Realu. Madriđani su navodno predložili Nijemcima da u paketu otkupe sva tri navedena igrača, uz mogućnost „trampe“ odnosno da protuusluge u vidu prepuštanje nekih svojih igrača Borussiji, što je navodno prilično zanimljiva opcija njemačkom klubu.

Barca traži zamjenu za Busquetsa

Barcelona je ovog ljeta dovela skupocjeno pojačanje u veznom redu, Portugalca Andrea Gomesa, no na Camp Nou zaključili su kako i dalje nemaju adekvatnu zamjenu za Sergija Busquetsa na mjestu defenzivnog veznog igrača. Gomes ipak nije taj tip igrača, dok Javier Mascherano već duže vrijeme igra na drugoj poziciji te je ispao iz štosa.

Neki su mišljenja, a među njima navodno i Jose Mourinho, kako Barcelona u posljednje vrijeme ima velikih problema upravo zbog pada forme i zamora materijala kod Busquetsa, kojeg mnogi vide jednim od ključnih igrača Katalonaca posljednjih godina, kada je u pitanju organizacija igre i balansa između obrane i napada.

Busquets očito više ne može igrati baš svaku utakmicu na visokoj razini i treba dostojnu zamjenu. Barcelona je bacila oko na Weigla koji bi zbog svoje mladosti i neospornih kvaliteta mogao biti dugoročno zamjensko rješenje, a možda i prva opcija ako se Katalonci odluče prodati Busquetsa. Na Camp Nouu navodno vide u mladom Nijemcu ogroman potencijal te pojačanje koje bi im u mnogome moglo pomoći u povratku dominacije u Španjolskoj i cijeloj Europi.

Real podmeće nogu Barci

To su zamijetili i Madriđani te očito žele po svaku cijenu spriječiti ili barem koliko god je to moguće otežati Barceloni da nabavi igrača kojim će riješiti navedeni problem.
Katalonci su računali da bi mogli dobiti Weigla za dvadesetak milijuna eura, ali čini se da su se preračunali.

Onog trenutka kada je Real ušao u igru cijena je značajno porasla. Možda je  "miniranje" terena i jedina namjera Madriđana, jer ne bi bilo prvi put da si Real i Barcelona podmeću noge samo kako bi povisili cijenu igrača kojeg traži onaj drugi a da ga uopće ne namjeravaju dovesti. Kako god, „rat“ Reala i Barce oko mlade zvijezde Borussije već je počeo i veliko je pitanje tko će odnijeti pobjedu. Ako se pokaže da je Weigl doista takav kapacitet kakvim ga mnogi smatraju, ishod ovog rata mogao bi utjecati na budući odnos snaga između dvaju velikih suparnika.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider