Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
deset novih imena

Niko Kovač objavio popis za Cipar i Maltu bez čak devetorice iz Brazila!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je popis igrača koje će koristiti u utakmicama protiv Cipra i Malte...

Nakon što je Hrvatska ispala sa Svjetskog prvenstva u Brazilu i pomalo razočarala, ponovno se vraća u akciju. Počinju kvalifikacije za Euro 2016. u Francuskoj, a Niko Kovač je u Splitu objavio popis igrača za prijateljski susret protiv Cipra 4. rujna u Puli i kvalifikacijski protiv Malte 9. rujna u Zagrebu.

Kovač i dalje inzistira na poziciji Rakitića iz Brazila: 'Meni je jedan trener rekao…'

Nakon Mundijala trojica su se igrača oprostila od reprezentativnog dresa; Stipe Pletikosa, Ognjen Vukojević i Eduardo da Silva pa se s nestrpljenjem očekivalo tko će ih zamijeniti.

Odrekao se Schildenfelda i Badelja

Sveukupno, na popisu nema devetorice iz Brazila. Osim spomenute trojice nema Ante Rebića zbog crvenog kartona, Ivana Perišića zbog ozljede, te Olivera Zelenike, Sammira, Milana Badelja i Gordona Schildenfelda. Posebno čudi izostanak s popisa Šife i Badelja.

Kovač je pozvao deset igrača koji nisu išli u Brazil. Oliver Zelenika nije uspio ponovno zadobiti povjerenje izbornika, a novi vratari su Lovre Kalinić iz Hajduka i Ivan Vargić iz Rijeke.

U obrani je novi igrač Tin Jedvaj, koji je na posudbi u Leverkusenu. U veznom redu su Mario Pašalić i Alen Halilović, u napadu Andrej Kramarić i Duje Čop, a kao kandidati za krilne pozicije tu su Anas Sharbini i Marko Pjaca.

Hrvatska za Cipar (4.9.) i Maltu (9.9.):

Vratari: Subašić, Kalinić i Vargić

Obrana: Srna, Ćorluka, Strinić, Lovren, Vida, Vrsaljko, H.Milić i Jedvaj

Veza: Modrić, Rakitić, Pranjić, Kovačić, Halilović, Brozović i Pašalić

Napadači: Olić, Mandžukić, Jelavić, An.Sharbini, Čop, Kramarić i Pjaca

Tko je od novih igrača na Kovačevom popisu najviše zaslužio poziv?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider