Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odrekao se trojice

Kovač i dalje inzistira na poziciji Rakitića iz Brazila: 'Meni je jedan trener rekao…'

Niko Kovač kreće u svoj prvi kvalifikacijski ciklus na klupi hrvatske reprezentacije.

Izbornik Niko Kovač najavio je novu, pomlađenu reprezentaciju. Ovo će biti njegov prvi kvalifikacijski ciklus nakon što je uspješno prošao Island u dodatnim kvalifikacijama te nije uspio proći skupinu na Svjetskom prvenstvu.

Niko Kovač objavio popis za Cipar i Maltu bez čak devetorice iz Brazila!

''Vrijeme je da nakon SP-a promijenimo krvnu sliku reprezentacije. Ima dosta mladih momaka koji su budućnost hrvatskog nogometa. Zbog ozljeda nema Rebića i Perišića, ali na njih računam'', rekao je Kovač.

No, očigledno ne računa na Gordona Schiledenfelda, Sammira i Milana Badelja kojih se očito odrekao. Procijenio je kako mu ovaj trojac nije potreban da prođe nikad lakše kvalifikacije za veliko natjecanje.

''Vrlo sam optimističan da ćemo to ostvariti iako skupina nije lagana. Italija je uvijek jaka, Bugari su bili dobri u prošlim kvalifikacijama, a Norvežani imaju novu generaciju. Neugodan je i Azerbajdžan.''

Rakitić i dalje zadnji vezni

Nakon Brazila većina mu je navijača, stručnjaka i medija zamjerila što Ivana Rakitića nije iskoristio na najbolji mogući način. Čini se kako je Kovač ostao pri svojoj odluci da ostane na mjestu zadnjeg veznog.

''On je toliko dobar da može igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu. Putokaz je njegovo izdanje protiv Islanda. Meni je jedan moj trener rekao, a trenirao me i Trappatoni, Niko nemoj šarati samo zato što tvoja ideja jednom nije uspjel. Mislim da sam vam s ovim sve rekao na temu Rakitića'', jasno je poručio Kovač.

Kaže kako su na Svjetskom prvenstvu svi mnogo naučili, no zbog ovih riječi se mnogi s njim neće složiti. Izbornik je rekao kako je Stipe Pletikosa odbio svečani oproštaj te da isti nije ponudio Vukojeviću i Eduardu 'zbog dobro poznatih razloga'.

Hrvatska će prvu utakmicu u kvalifikacijama odigrati protiv Malte u Zagrebu. Mnoge je začudila takva odluka HNS-a jer je na prošloj utakmici protiv te reprezentacije u pretprošlim kvalifikacijama na Maksimiru bilo svega par tisuća gledatelja.

Kovač se složio da bi bilo dobro odigrati koju utakmicu izvan Zagreba na kojem je inzistirao vrh HNS-a.

''Raduje me ideja da igramo u Splitu, ali i drugim hrvatskim gradovima kao što je bilo nekad'', zaključio je Kovač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider