Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri upitne pozicije

Spasitelj Reala osjeća se izigranim: Ovo bi moglo biti kobno za Madriđane!

FIFA-ina kazna ipak bi mogla napraviti dosta velike probleme Realu, pa čak i kobne...

Kako se i očekivalo, FIFA je ipak potvrdila kazne madridskim divovima, Realu i Atleticu, koji neće moći registrirati nove igrače u sljedeća dva prijelazna roka, točnije do siječnja 2018.

Real u velikim problemima: Bale i Modrić zaprepastili Pereza. Evo što traže!

Madriđani imaju pet dana za žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni, a razmatraju i opcije s „civilnim“ sudovima. Veliki rivali imaju sličnu strategiju i nadaju se da će uspjeti još jednom prolongirati provedbu kazne.

Kako god, oba kluba i dalje imaju pravo „potpisivati“ igrače, ali ne mogu ih registrirati, što znači da ne smiju igrati dok kazna ne istekne, kao u slučaju kada je Barcelona pod kaznom kupila Aleixa Vidala i Ardu Turana.
Real je proteklog ljeta bio prilično iznenađujuće neaktivan. Budući da se kazna očekivala i zato nikoga nije iznenadila, spekuliralo se da će Real snažno djelovati na tržištu. Florentino Perez je proteklih godina i bez FIFA-ine kazne za vratom žario i palio prijelaznim rokovima, no sada se odlučio za drugačiju strategiju.

Produženje ugovora s najvećim zvjezdama

Perez je zaključio kako Real ima sasvim dobru momčad te da neće navrat na nos dovoditi nove igrače, odnosno da će kupovati ciljana pojačanja samo ako nekoga proda. Kako nije našao kupce s adekvatnim ponudama, prije svega za Jamesa Rodrigueza, predsjednik Reala odlučio se za bonacu. Zapravo, doveden je samo Alvara Morata koji se vratio iz Juventusa, ali on je u ugovoru imao klauzulu otkupu i očekivalo se da će se vratiti.

Perez se odlučio za potpuni zaokret u svojoj proklamiranoj „zvjezdanoj“ politici, prema kojoj je svakog ljeta morao dovesti barem jednog „kapitalca“. Razlozi su više bili poslovni, odnosno marketinški nego stručni.
Ovaj put odlučio je sačuvati momčad koja je prošle sezone osvojila Liga prvaku i koncentrirati se na pregovore s igračima oko produženja ugovora.

Prvi na redu su Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, najveće zvijezde klube, pa potom Luka Modrić i Toni Kroos. Sva četvorica traže velike povišice i neće biti lako ispregovarati koliko toliko povoljne ugovore, posebice jer su zvijezde Reala svjesne da je Perez nakon FIFA-ine kazne stjeran u škripac.
Na prvi pogled čini se da je Real vrlo dobro pa i odlično pokriven na svim pozicijama. Međutim, mogao bi imati problema na mjestu vratara.

Problem s Navasom

Prvi vratar Reala Keylor Navas već duže je vrijeme je ozlijeđen. Kostarikanac ima problema s Ahilovom tetivom. Nakon tri mjeseca oporavka, počeo je trenirati s momčadi, no još uvijek je pod velikim upitnikom. Nitko ne zna kako će reagirati kada bude podvrgnut najvećim iskušenjima i naporima. Osim toga, Navas je navodno prilično nezadovoljan odnosom kluba. Nakon prošlogodišnjeg fijaska s transferom Davida de Gee, Perez je obećao Navasu da će mu produžiti ugovor i značajno povećati plaću.

Navas je imao sjajnu sezonu, bio je jedan od najboljih igrača Reala, ako ne i najbolji, potvrdio je da je ponajbolji vratar na svijetu. No, onda se ozlijedio i počeli su problemi. Perez je prekinuo pregovore oko produženja ugovora, očigledno je da čeka što će biti s Navasom, hoće li se oporaviti i u kakvoj će formi biti. Kostarikancu se nije svidio takav pristup predsjednika Reala, osjeća se izigranim, jer smatra da je igrama i ponašanjem zaslužio povjerenje.

Problem sa stoperima

No, ako bude imao problema s ozljedama, novog ugovora zacijelo neće biti. Teško da će Perez imati milosti i suosjećajnosti. U tom slučaju i Real bi mogao upasti u probleme. Kiko Casilla je dobar vratara, ali ipak nije na razini Navasa, koji je prošle sezone radio prava čuda i jedan je od najzaslužnijih za „undecimu“. Navas imponira sigurnošću i mačjim refleksom, dok je Casilla ipak dosta nesigurniji. Mislimo da je logično zaključiti kako bi Real bez Navasa bio dosta slabiji.

Problem bi se mogao otvoriti i na mjestima stopera. Pepe je čovjek u godinama (33), a ni Sergio Ramos nije mladac, dok je Raphael Varane staklenih nogu. Nacho nije ta klasa, pa u slučaju ozljede ili niza kartona, Reala bi u sredini obrane mogao biti dosta tanak. Problema bi moglo biti i na pozicijama defenzivnog veznog. Jedna ili dvije ozljede napravile bi grdne probleme. Sve u svemu, FIFA-ina kazna ipak bi mogla napraviti dosta velike probleme Realu, pa čak i kobne ako se zaredaju ozljede na spomenutim pozicijama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider