Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako im to uspijeva?

Juventus opet briljira: Strašna dva posla i to opet besplatna!

Talijanski i španjolski mediji javljaju kako se Juventus pojačao i to opet bez da je dao ijedan euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neki su mediji prenoseći ovu vijest jednostavno napisali 'opet su to učinili'. Juventus je majstor transfera posljednjih godina, i to posebno onih koji koštaju malo ili ništa. Sjećamo se najpoznatijeg primjera, Paula Pogbe koji je prije četiri godine stigao besplatno iz Manchester Uniteda nakon najgore procjene Alexa Fergusona u svojoj briljantnoj karijeri.

Iz istog kluba je prije dvije sezone stigao i Patrice Evra, označen kao prestar, ali dovoljno dobar da bude standardni prvotimac Juventusa te osvoji dva naslova prvaka te stigne do finala Lige prvaka. Za milijun i pol eura. PSG-u su uzeli najmlađeg nogometaša koji je zaigrao u prvoj momčadi tog kluba u povijesti. Kingsley Coman stigao je za manje od milijun eura, a onda ga je Bayern odveo prvo na posudbu uz pravo prvokupa i na njemu će se inskasirati nešto manje od 30 milijuna.

I opet su zbilja to učinili, piše Gazzetta dello Sport, baš Parižanima. Nanitamo Jonathan Ikone odbio je navodno produžiti ugovor s PSG-om kako bi potpisao baš za Juve. Radi se o velikoj nadi francuskog nogometa, prvaku Europe s U-17 reprezentacijom kojeg su htjeli i Man City i Arsenal. Gazzetta piše kako je dogovorio trogodišnji ugovor sa Starom damom koja oduševljava ovakvim potezima.

Ali to nije sve. Španjolski mediji javljaju kako je Dani Alves odlučio karijeru nastaviti također u Juventusu. Oproštajnim se pismom na društvenim mrežama oprostio od navijača Barcelone u kojoj je proveo posljednjih osam sezona. PSG je dugo bio glavni favorit za njegov novi klub, ali odjedanput – Juventus!

Iako mu je ostala još jedna godina ugovora s klubom u kojem je postao drugi stranac s najviše nastupa, čini se kako je imao raniji dogovor da će moći otići besplatno ili uz simboličnu odštetu. Alves je već htio otići prije dvije sezone, ali ga je Luis Enrique nagovorio da se predomisli nakon čega su osvojili Ligu prvaka i dvije dvostruke krune u Španjolskoj.

I nekako opet iz cijele situacije trljaju ruke baš u Torinu. Kakvi majstori…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider