Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bomba (ne)očekivana

Mourinhu više ne treba: Manchester United otpustio Ibrahimovića!

Manchester United šuti, ali raskrinkala ga je službena stranica Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatan Ibrahimović više nije igrač Manchester Uniteda!

Potvrdila je to Premierliga na čijoj je službenoj stranici objavljen popis igrača kojima istječu ugovori i s kojima klubovi ne misle produživati suradnju.

Pored imena Manchester United stoji samo: Zlatan Ibrahimović.

Doduše, postoji i napomena od strane vodstva Premierlige kako za sve navedene igrače ne znači da se igrač i klub naknadno ne mogu dogovoriti oko potpisa novog ugora. Ali, u slučaju Ibrahimovića, Uniteda i Josea Mourinha, teško je očekivati da bi se takvo što moglo dogoditi...

Kad je prošlog ljeta u moru zainteresiranih klubova Ibrahimović odabrao Manchester United, potpisao je ugovor na jednu plus jednu godinu. Preciznije rečeno, Crveni vragovi su imali pravo, ako budu zadovoljni njegovim učinkom s obzirom na veliku plaću, produžiti ugovor i na nadolazeću sezonu.

Iako se super oporavlja, Mourinho ga ne želi u momčadi

To bi se jamačno i dogodilo da Ibru nije zadesila teška ozljeda na utakmici s Anderlechtom u četvrtfinalu Europske lige. Propustio je zbog toga posljednjih mjesec i pol sezone koju je United ipak uspio okončati u pobjedničkom stilu, osvajanjem Europske lige u finalu protiv Ajaxa.

Mourinho je vagao što napraviti, pratio je pozorno Ibrahimovićev oporavak koji teče brže od svih očekivanja, ali onda i prelomio kako mu Šveđanin, koji će u listopadu navršiti 36 godina, jednostavno ne treba više.

U svojoj prvoj i jedinoj sezoni na Otoku Ibrahimović je zabio 28 golova i upisao 10 asistencija. Interesanata za njegovo dovođenje sigurno neće nedostajati, a preostaje nam za vidjeti ima li namjeru još uvijek igrati ozbiljan nogomet u nekoj od europskih država ili će prihvatiti brutalno velike cifre koje mu nude klubovi iz SAD-a i Kine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider