Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako to objasniti?

VIDEO Nevjerojatno i neobjašnjivo: Ovo je noćna mora Barcelone i Messija

Lionel Messi četvrti put u sezoni nije realizirao jedanaesterac od ukupno osam koliko ih je pucao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je razbila Getafe na Camp Nou u 29. kolu Primere. Katalonci su pobijedili čak 6:0, a prvo ime utakmice je bio Lionel Messi sa jednim golom i čak tri asistencije.

VIDEO Barca je u ovom najgora na svijetu: Sebičnjaci, dajte loptu Rakitiću!

Argentinac je na svoj konto upisao 22. gol i 10. asistenciju u sezoni Primere, no opet je promašio jedanaesterac kod rezultata 1:0 za Barcelonu. Jedanaesterci postaju akutni problem Katalonaca. Već godinama ih loše izvode, a ove sezone dogodila se kulminacija tog problema. 

Messiju je to četvrti promašeni jedanaesterac od ukupno osam koliko ih je izveo ove sezone. Barcelona ima katastrofalnu statistiku realizacije najstrožih kazni; u Primeri je od 15 realizirala samo 7 jedanaesteraca, a u svim natjecanjima od 21 samo deset.

Ne možemo se sjetiti kada je u bilo kojem natjecanju jedna momčad promašila toliko jedanaesteraca. Zvuči doista nevjerojatno i teško objašnjivo, ali najbolji igrač i najbolja momčad današnjice ima najviše problema sa segmentom koji bi trebao biti najlakši u nogometu - zabiti iz penala. 

Barcelonu promašaji s "kreča" ove sezone nisu skupo stajali, ali sezona još nije gotova i tko zna što se još sve može dogoditi, posebice u Ligi prvaka.
Barca se ne rado prisjeća jedanaesteraca, oduvijek su joj boljka. Prisjetimo se da je nakon jedanaesteraca izgubila finale Kupa prvaka 1986., kada je Katalonce u Sevilli u crno zavio Helmuth Duckadam.

Ne treba ići tako daleko u povijesti, prisjetimo se samo Messijeva promašaja protiv Chelseaja u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka prije četiri godine. Da je Messi zabio onaj jedanaesterac, Barca bi vjerojatno prošla dalje i možda osvojila još jednu titulu prvaka Europe. No, nitko nije savršen pa niti Messi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider