Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A stalno se žale na Real

VIDEO Barca je u ovom najgora na svijetu: Sebičnjaci, dajte loptu Rakitiću!

Barcelona ima katastrofalan učinak kod izvođenja jedanaesteraca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je zaostaloj utakmici iz 16. kola u Gijonu ostvarila sedmu uzastopnu pobjedu (1:3) u Primeri. Katalonci su s nova tri boda pobjegli najbližim pratiteljima iz Madrida, Atleticu i Realu, šest, odnosno sedam bodova.

VIDEO Talijani grme, ovo bi i slijepac vidio: Roma teško oštećena protiv Reala

Lionel Messi je s dva gola prvi u povijesti probio magičnu brojku od ukupno 300 golova u španjolskoj elitnoj ligi, a Luis Saurez je s jednim golom došao do 24. gola ove sezone, izjednačivši se s napadačem Napolija Gonzalom Higuainom u poretku za Zlatnu kopačku Europe. Urugavajski napadač ove sezone u svim natjecanjima postigao je 40 golova (24 Primera, 5 Kupa kralja, 5 Liga prvaka, 5 Svjetsko klupsko prvenstvo i 1 Europski Superkup).

Tko kaže da se 'penali' sviraju samo za Real!?

Međutim, priča utakmice je još jedan promašeni jedanaesterac Barcelone, peti ove sezone. Nakon što su Messi i Neymar promašili svaki po dva jedanaesterca, na crnu listu se upisao i Suarez. Barci se to nije dogodilo od sezone 1978/79., kada su Clares i Nesskens promašili po tri i Cruyff jedan.

Do sada je dosuđeno čak 12 jedanaesterca u korist Barcelone, računajući prvenstvo i Kup kralja, što je apsolutni rekord za ovaj dio sezone u kojem su odigrana 24 kola i osam utakmica Kupa kralja. Real je u cijeloj prošloj sezoni pucao 13 jedanaesteraca, jednako kao i u sezoni 2011/2012., što je rekord u posljednjih deset godina. Dakle, sva je prilika da će Barcelona po tome prestići Real, budući da je do kraja sezone ostalo još 14 kola. Mlin na vodu onima koji kažu da Katalonci stalno "cvile" kako se Realu sviraju "penali", a ne gledaju u svoje dvorište.

I prijašnji rekord kada su u pitanju prva 24. kola držala je Barcelona. U sezoni 1989/90. za Barcelonu je dosuđeno 11 jedanaesteraca. Real je u prva 24 kola najviše jedanaesterac izveo u sezonama 1987/88. i 2011/12., po deset.

Akutni problem Barcelone

Čini se da izvođenje jedanaesteraca postaje akutni problem Barcelone. Ove sezoni u Primeri, dakle, Katalonci iz prvog udarca nisu realizirali 41.6 jedanaesteraca, dok su u svim natjecanjima na mizernih 50 posto učinka, od ukupno 16 jedanaesterac realizirali su tek osam, što je možda i najgori učinak na svijetu.

Messiju se statistički piše promašeni penal protiv Celte kada je odigrao „rolicu“ za Suareza. Argentinac je i prošlih sezona imao katastrofalan učinak kod izvođenje jedanaesteraca, a čini se da ni Neymar i Saurez nisu puno bolji u tom segmentu igre.
Da je Suarez zabio, Barcelona je ranije mogla zaključiti utakmicu. Ovaj put joj se nije osvetilo, ali mnogi su mišljenja da bi ju loša realizacija „penala“ mogla prije ili kasnije skupo stajati

Sebičnjaci, dajte loptu Rakitiću!

„Da, opet smo promašili, ali to me uopće ne brine, imamo tri sjajna specijalista“, zabija glavu u pijesak Luis Enrique.

No, čini se da su igrači svjesni situacije.
„Ako zatreba, spreman sam preuzeti odgovornost“, poručuje hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Vidjet ćemo hoće li se Enrique "usuditi" oduzeti penale "sebičnjacima" Messiju, Neymaru i Suarezu, ali mislimo da nećemo pogriješiti ako kažemo da je Rakitić zaslužio šansu. I zato ćemo zavapati: sebičnjaci, dajte loptu Rakitiću!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider