Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva penala

VIDEO Talijani grme, ovo bi i slijepac vidio: Roma teško oštećena protiv Reala

Real je pobijedio Romu 2:0 na Olimpicu, no ostali su neki repovi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Real Madrid je pobijedio Romu 2:0 u Rimu, no ostali su neki repovi s okršaja na Olimpicu.

Talijanski mediji rigaju vatru na češkog suca Pavela Kraloveca. Smatraju da je Čeh teško oštetio Romu u dvije situacije. Najveću pogrešku je napravio kada nije dosudio jedanaesterac za domaćina u 75. minuti, kod rezultata 1:0 za Real, nakon što je Dani Carvajal očito srušio Alessandra Florenzija u šesnaestercu Reala.

Branič Reala išao je u klizeći start, Florenzi je izmakao loptu, a Carvajal ga je pokupio. Slabiji poznavatelji nogometa možda će konstatirati da Florenzi kasnije vjerojatno ne bi stigao do lopte, međutim, to nije važno, bitno je tko je došao prvi do lopte, a to je jasno i vidljivo.

Čak je i madridska Marca priznala da je sudac trebao dosuditi jedanaesterac za Romu, dok katalonski Sport u naslovu teksta donosi: „Ronaldo i suci srušili Romu“. Aluzija je to na dvije sporne situacije. „Romanisti“ su reklamirali jedanaesterac i kod duela El Shaarawyja i Keylora Navasa u 54. minuti, neposredno prije vodećeg gola Reala.

Tek nakon pomno odgledane snimke može se zamijetiti da je Shaarawy prvi stigao do lopte, a Navas ga je vrhom kopačke prvo udario po stopalu, a tek onda je odnio loptu. To je bilo doista teško vidjeti i ne može se smatrati nekim velikim grijehom češkog suca, no Talijani su u pravu kada tvrde da je sudac mogao i trebao dosuditi jedanaesterac za Romu.

Možda se nekim gledateljima sumnjivom učinila situacija kod prvog gola Reala, kada je Marcelo proigrao Ronalda za njegov sprint po lijevoj strani i fantastičnu završnicu akcije koju je okončao driblingom i sjajnim golom. Florenzi je bio iza Ronalda u trenutku dodavanja, ali nema zaleđa jer je u sredini terena zaostao Rüdiger taman toliko da ne bude zaleđe.

Sve golove i sporne trenutke s utakmice Rome i Real Madrida možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider