Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca neporažena 31 utakmicu

Magični Messi prešao brojku od 300 golova u Primeri i donio Barci pobjedu

U zaostalom susretu 16. kola Primere Barcelona je slavila u Gijonu protiv Sportinga s 3-1 i dodatno se odvojila na čelu ljestvice od pratitelja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak dvoboja bio je Leo Messi koji je u Gijonu postigao dva gola i prešao brojku od 300 pogodaka u Primeri u dresu Barcelone. Jubilarni, 300. pogodak Messi je zabio ljevicom s vrha kaznenog prostora u 25. minuti za vodstvo od 1-0.

Čudesnom Argentincu je za 300 golova bilo potrebno manje od deset godina, dok je njegov najveći konkurent Cristiano Ronaldo zabio je 246. Inače, prvi pogodak u Primeri Messi je postigao protiv Albacetea 2005. godine.

Sporting je izjednačio preko Carlosa Castra već u 27. minuti, a Messi u 31. minuti opet dovodi Katalonce u vodstvo. U 62. minuti Luis Suarez, koji je asistirao Messiju za prva dva gola, promašuje kazneni udarac, a Urugvajac se iskupljuje golom za 3-1 pet minuta kasnije.

Za Sporting je cijelu utakmicu protiv svog matičnog kluba odigrao Alen Halilović, dok je u dresu Barcelone svih 90 minuta odradio Ivan Rakitić.

Barcelona sada ima šest bodova od Atletica i sedam od Real Madrida, koji večeras u Ligi prvaka igra kod Rome.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider